Overleg:Savanne (landschap)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bij een regenval van 6 tot 35 cm, zoals hier oorspronkelijk stond, krijg je beslist geen savanne, maar een steppe (en bij 5 tot 15 cm niet meer dan een woestijnsteppe.

50 tot 150 cm lijkt hoog, want in gematigde streken is dit voldoende voor een gesloten bos, maar je moet bedenken dat in de tropen en subtropen de verdamping veel hoger is.

IK heb deze wijsheid geverifieerd bij de "concurrentie", d.w.z. Encyclopaedia Brittannica. Mijn cijfers worden ook genoemd op de Duitse wikipedia, maar lage - steppe-achtige - cijfers worden genoemd op een aantal andere wikipedia's: frans, italiaans, spaans, pools. Dat is een reëel gevaar van wikipedia: en fout gegeven kan zich als een savannebrand van de ene wiki naar de andere voortplanten. Ik zal er heel wat werk aan hebben dit op tenminste vier andere wiki's te corrigeren.

Lignomontanus 30 mrt 2006 17:14 (CEST)[reageer]

Geen savanne in Europa?[brontekst bewerken]

In de tabel worden een paar continenten genoemd, maar Europa stond er niet bij. Het begrip savanne is 'een landschap voornamelijk begroeid met gras'. De Oostvaarderplassen in Nederland voldoet aan de eisen. Waarom staat Europa dan niet in de tabel?