Overleg:Sega Mega Drive

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Populariteit[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van gedeelte "Na het succes van de Master System werd de Mega Drive de populairste console in Europa." enige twijfel. Met een relatief hoge prijs van 399 gulden was de Mega Drive de minst goedkope spelcomputer in die tijd. Verderop in het artikel is te lezen "In Europa had de Mega Drive het wat moeilijker, met competitie van de al erg populaire NES van Nintendo." Dit sluit dus niet erg aan op de eerste bewering.

Tweede opmerking is de (door mij verwijderde) tekst over de Master System Converter. "Deze converter kon niet meer bij het tweede model Mega Drive gebruikt worden, omdat de Z80 chip voor het verwerken van de oudere spellen hierin verwijderd was." In de Mega Drive II ontbreekt de Z80 weliswaar fysiek, maar de functie ervan wordt geëmuleerd. Spellen kunnen dus wel worden afgespeeld, al is de Master System Converter esthetisch niet ontworpen voor de MD II, waarvoor later een revisie op de markt kwam. Verdel (overleg) 14 aug 2018 12:41 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sega Mega Drive. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 dec 2019 15:54 (CET)Reageren