Overleg:Simon Townshend

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Dartelaar

Enige verantwoording van mijn grammaticale wijziging. Het gaat om gevoel voor

  • congruentie
"bezig was met hun" kan natuurlijk niet; "bezig waren met hun" kon ook maar in "The Who" zit "de band" verondersteld, een enkelvoud dus.
  • tijden
voltooid tegenwoordige tijd "is gebleven" i.p.v. beschrijvend/verhalend OVT "bleef"
  • passieve zinnen (niet altijd makkelijk)
n.a.v. werkwoord "vragen" (vgl. verzoeken). "Om" wordt weggelaten als het gaat om een `werkwoordelijke constituent´. Als je de zin actief maakt is het onderwerp eerder "men" dan het veronderstelde "The Who". Dat zorgt voor verwarring (het meew.vwp. uit de actieve zin kan onderwerp worden in de passieve zin i.p.v. het lijd.vwp. dat hier een te-zin is): moet je dan nog schrijven hij of hem bij ww. als vragen, verzoeken ... Het blijkt allebei te kunnen, hoewel de ANS aanraadt de "c-zinnen" (= met "hij") te vermijden. Maar er is een evolutie merkbaar naar meer c-zinnen.
Voor alle taalkundigen onder de wikianen en andere taalfijnproevers. Ga naar de ANS. Maar aangezien het url niet verandert bij het doorklikken geef ik hier per slash de verdere zoektocht in de ANS aan: "hoofdstuk" [ 22·2·1 ]= Karakterisering / lezen vanaf "2b" (heel specifiek:) de zinnen (14b) en (14c).
Dartelaar 16 dec 2006 17:28 (CET)Reageren