Overleg:Snoek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Over die verbraseming: de snoek zou het zelfs blind kunnnen overleven, omdat hij een goed "gehoor" heeft ontwikkeld en dat hij niet alleen 1 zintuig (ogen) gebruikt, maar meerdere.

Plaatje snoek[brontekst bewerken]

Ik moet mij wel sterk vergissen of de afbeelding 'snoek.jpeg' is volgens mij geen plaatje van een Esox Lucius! Volgens mij is het een van zijn Amerikaanse broers/zussen, ook gezien de herkomst van de afbeelding.

Misschien een optie om deze Amerikaanse verwanten alsmede de zeer fraaie Amoersnoek (met foto?) ook te vermelden op deze pagina? Allemaal Esocidae tenslotte!

Verder lijkt het mij dat de foto van de 'trotse visser met snoek in boot' geen geaccepteerde landingsmethode toont, zoals bijvoorbeeld de kieuwgreep, maar de barbaarse oogkasgreep die in bepaalde landen nog gebruikt pleegt te worden. Maar misschien vergis ik mij ( Ik heb Totalfishing geconsulteerd m.b.t. deze foto, daar komen genoeg deskundigen kijken die uitsluitsel kunnen geven), maar er zijn zat andere mooie foto's van man met grote vis te vinden zonder deze nare associatie: vervangen dus vind ik.

Tegenstrijdige informatie[brontekst bewerken]

Twee onderdelen van de tekst geven volledige tegenstrijdige informatie. Misschien kan iemand met expertise klaarheid brengen. Waldorfer 5 jan 2007 13:15 (CET)Reageren

reactie op voorgaande berichten[brontekst bewerken]

Wat betreft de foto: Dit lijkt me toch echt wel een snoek (en een mooie ook). De kleur van snoeken verschilt soms, aangezien sommige snoeken wat lichter kleuren in troebel water, in helder water heeft de snoek een meer groenerige kleur.

Wat betreft de greep. Het is niet de vriendelijkste greep. Maar hier geldt: hoe groter de snoek, hoe moeilijker het is om de snoek zo te pakken (middelgreep/nekgreep). Bij grotere snoeken wordt vaak de kieuwgreep gebruikt. En uit onderzoek is idd gebleken dat de kieuwgreep de meest vriendelijke en veiligste handlanding is.

mvg

mitch

Gesloten tijd snoekvissen[brontekst bewerken]

In de tekst staat:"Houd ook rekening met de gesloten tijd voor snoek, van april tot en met juni mag niet op snoek worden gevist en moeten eventueel gevangen exemplaren meteen teruggezet worden. In maart, april en mei mag ook niet gevist worden met dode vis of kunstaas." Betekent dit dat er in maart, april en mei niet op snoek gevist mag worden? Want men mag toch niet anders dan met dode vis of kunstaas vissen? Met levend aas vissen is verboden. Graag opheldering daarover.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.248.251.83 (overleg · bijdragen) 2008-01-15T17:00:46

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Snoek. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 nov 2017 05:31 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Snoek. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 feb 2020 11:46 (CET)Reageren