Overleg:Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door KlaasZ4usV in het onderwerp Opgeheven?

Natuurkundige theorie[brontekst bewerken]

Beste Aiko,

Betreft je ongedaanmaking van mijn wijziging op Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. Kuchen lijkt mij geen argument om zonder reden iets terug te draaien.

Kun je mij uitleggen wat voor complotten er verbonden zijn aan de natuurkundige theorie over nulpuntsenergie? Als je het betreffende lemma leest dan zit daar niets samenzweerderigs aan. Ook een brein als Einstein kwam ermee op de proppen. Dat deze theorie vandaag de dag nog geen toepassing heeft / niet bewezen is maakt het nog geen complottheorie.

Het geval is dat SOPN (net als velen in de alternatieve sector) er van overtuigd zijn dat nulpuntsenergie géén theorie meer is maar al jaren praktisch toegepast kan worden en dat dit actief wordt tegengewerkt. Voor de complottheorie over dit tegenwerken zie: Perpetuum mobile#Overeenkomsten tussen uitvinders:

Sommige uitvinders van vrij-energieapparaten komen met verschillende varianten van populaire complottheorieën die tegen hen gesmeed zouden worden om te voorkomen dat ze hun apparaat op de markt brengen. Ze zouden worden tegengewerkt door de 'gevestigde energie-industrie', de 'geheime regering' van de wereld, die volgens hen in werkelijkheid aan de touwtjes trekt, en/of door de 'gevestigde wetenschap'. Soms beweren ze dat ze zelfs met de dood bedreigd worden. Een plausibeler verklaring kan zijn dat hun apparaten niet werken, zodat potentiële fabrikanten niet geïnteresseerd zijn, en de mogelijke vervolging door justitie wegens fraude. Overigens liggen de uitvinders van vrije energie onderling ook steeds overhoop en beschuldigen collega's van plagiaat, oplichting enz. Meestal worden de uitvinders van vrije-energiemachines ondergebracht in het vakje van de excentrieke uitvinders of 'cranks'. Een deel bestaat inderdaad uit oplichters en charlatans die proberen 'sponsors' te vinden om hun eindeloze 'experimenten' te bekostigen.

Ik stel voor mijn wijzigingen terug te zetten en de link complottheorie te vervangen door Perpetuum mobile#Overeenkomsten tussen uitvinders.--Aaron-Tripel (overleg) 17 aug 2012 21:47 (CEST)Reageren

Het gaat niet over nulpuntsenergie, maar over nulpuntenergie. Lees het artikel over nulpuntsenergie en je zult zien dat er in staat dat de theorie wordt gebruikt (misbruikt) door fantasten. Het staat er netjes. Onderaan.
Deze club meent dus dat er iets bestaat (dat niet bestaat) en dat er een samenzwering bestaat (die niet bestaat) om dat tegen te werken. Dat ze gebruik maken van een woord dat ook door een ander is gebruikt maakt daarbij niets uit.
Verder gaat het over een politiek program dat gebaseerd is op een complottheorie. Het gaat dus over politiek, niet over Einstein. - Aiko 17 aug 2012 22:10 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 20:24 (CEST)Reageren

Opgeheven?[brontekst bewerken]

Gezien bovenstaande heeft het er alle schijn va dat deze partij niet meer bestaat. Heeft m.i. nooit veel voorgesteld... Nomineren voor WP:TBP wegens NE? Ik mag dat helaas zelf niet doen. Klaas `Z4␟` V2 okt 2017 17:03 (CEST)Reageren