Overleg:Stanford-universiteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Stanford University is niet naar een plaats genoemd, maar naar de zoon van de meneer die geld geschonken voor het stichten van de universiteit. Daarom moet de benaming in het Nederlands hetzelfde patroon volgen als voor Harvard en Yale, twee andere universiteiten die naar personen genoemd zijn.

Zie de discussie onder Overleg:Harvard-universiteit.

Daarom stel ik voor de naam van dit artikel te veranderen in "Stanford-universiteit". Als niemand hier voor 15 december 2005 bezwaar tegen maakt, dan wijzig ik de titel.

Al heet het land waarop de universiteit ligt "Stanford" (het behoort technisch gezien niet tot de omliggende steden, alhoewel de universiteit uit practisch oogpunt bij Palo Alto hoort), is het duidelijk dat de universiteit naar de persoon, en niet naar het stuk grond is genoemd.

--Jos-uit-boston 3 dec 2005 01:59 (CET)[reageer]

Een probleempje: ik heb de universiteit nog nooit van mijn leven "Stanford-universiteit" horen of zien noemen, maar alleen "Stanford" of misschien de "universiteit van Stanford" (ook al is die laatste naam strikt genomen niet correct). Het artikel draagt dus m.i. een niet-bestaande naam, en dat lijkt me erger dan een niet-correcte naam. Rp (overleg) 1 dec 2011 21:15 (CET)[reageer]

geen vermelding worden gemaakt naar het beroemde Stanford-experiment? Lijkt me toch van belang.... 83.82.221.230 3 mrt 2008 16:48 (CET)[reageer]