Overleg:Svartalfer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

aanpassing[brontekst bewerken]

Ik heb enige aanpassingen aangebracht in dit artikel.

Zo heb ik de ongegronde beweringen dat nachtelfen uitstekende smeden zouden zijn en dat zij Gleipnir gesmeed zouden hebben, verwijderd. De dwergen waren "de smeden en slotenmakers" in de Noordse mythologie, niet de nachtelfen (dit wordt vermeld in de Edda van Snorri Sturluson). Ook waren het de Dwergen die Gleipnir gesmeed hebben, en waren het de dwergen die door Odhínn, Víli en Vé, de eerste drie Asen, "gekneed werden uit de maden die rondkropen in Imir's rottende vlees" - ook de bewering dat nachtelfen zo ontstaan zouden zijn heb ik dus verwijderd.

Ook heb ik "De svartalfer worden vaak geïdentificeerd met de dwergen" vervangen door "De svartalfer worden vaak verward met de dwergen" - dit lijkt mij duidelijker, aangezien dwergen en nachtelfen heel verschillend zijn.

In de sectie over de nachtelfen in de moderne fantasyliteratuur heb ik geschetst hoe de nachtelf uit de noordse mythologie is geëvolueerd tot de aardman en de orc. De eerder genoemde benaming van de moderne duistere elf heb ik weggelaten, aangezien die van toepassing is op slechts één of een kleine groep fantasy-schrijvers; andere schrijvers gebruiken andere benamingen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.118.155.205 (overleg · bijdragen) 8 feb 2011 13:58