Overleg:The Eve of the War

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door J9B5 in het onderwerp Re-release of remix?

Re-release of remix?[brontekst bewerken]

Aangezien het niet duidelijk is welke versie van dit nummer in 1989 in de Nederlandse hitlijsten heeft gestaan, heb ik contact opgenomen met de Stichting Nederlandse Top 40. Hierbij dan ook het verzoek om geen wijzigingen op deze pagina meer terug te draaien voordat hier antwoord op is gegeven. Hieronder het transcript van de mail die ik heb verzonden.

"Goedemorgen,

Er is momenteel op Wikipedia wat onenigheid over de hitnotering van The Eve of the War (Jeff Wayne) uit 1989. Een anonieme gebruiker beweert dat deze hitnotering een re-release betreft, terwijl ik (en nog een aantal anderen) onder de veronderstelling zijn dat het de Ben Liebrand-remix is die in de Top 40 heeft gestaan. De verwarring is ontstaan omdat deze singles vrijwel tegelijkertijd zijn uitgebracht, en de Ben Liebrand-remix destijds ook in de Nationale Hitparade (dutchcharts.nl) stond. Nu lijkt het mij vrij onwaarschijnlijk dat twee versies van hetzelfde nummer tegelijk in verschillende hitlijsten hebben gestaan, maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

Zouden jullie hier duidelijkheid over kunnen geven? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten, Wikipedia-gebruiker J9B5"

J9B5 (overleg) 22 mrt 2023 11:11 (CET)Reageren

Het antwoord is binnen:
"In de laatste week dat het nummer in 1989 genoteerd stond, werd ook de 1978-versie gedraaid. Het is daadwerkelijk een re-entry."
In de Top 40 stond dus inderdaad vreemd genoeg de originele versie, terwijl de remix in de Nationale Hitparade genoteerd stond. Dit is nu aangepast. J9B5 (overleg) 23 mrt 2023 18:26 (CET)Reageren