Overleg:The Great Dictator

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"Alhoewel Chaplin al eind jaren '30 aan de film werkte verscheen hij uiteindelijk pas in 1940 in de zalen, toen Hitler al grote delen van Europa veroverd had. In eerste instantie werd de film in de VS niet goed ontvangen en sprak de toenmalige regering zelfs van een aanval op "een staatshoofd van een bevriend land". "

Is dat wel zo? Best bron bij vermelden.

Volgens IMDB (zie hier) begonnen de opnames in 1937. De studio's waren tegen de film en toenmalig president Roosevelt moedigde Chaplin juist aan om de film te maken. De Britse regering meldde tijdens het maken van de film dat ze deze zouden boycotten, op dat moment stonden ze nog op goede voet met Nazi-Duitsland. Bij het uitbrengen van de film waren ze inmiddels in oorlog en verwelkomden ze deze film als propaganda. 194.151.220.4 5 jul 2012 12:43 (CEST)[reageer]
"toenmalig president Roosevelt moedigde Chaplin juist aan om de film te maken" dat is dan toch niet verenigbaar met "sprak de toenmalige regering zelfs van een aanval op "een staatshoofd van een bevriend land".

De Britse regering stond alles behalve op goede voet met Nazi Duitsland in 1937. Alleen probeerden ze met de appeasement-politiek oorlog te vermijden.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op The Great Dictator. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 14:58 (CEST)[reageer]