Overleg:Thematische kaart

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door VanBeem in het onderwerp Aantal vraagjes

Ik heb nog nooit gehoord dat een wegenkaart een thematische kaart is. Volgens mij is het een topografische kaart met een specifiek doel. Er is slechts een selectie gemaakt van de topografische objecten uit een topografische kaart, afhankelijk van het schaalniveau. Er is géén thema aan toegevoegd. M.i. is een wegenkaart dus gewoon een (misschien bijzonder soort) topografische kaart... Wie weet het? En welk wetenschappelijk boek beaamt dat? Mijn bron: opleiding Ruimtelijke wetenschappen te Utrecht (UU), drie vakken Cartografie en een aantal boeken, o.a. Ormeling en Kraak. Ik heb de tekst nog maar gewoon laten staan... --Nijeholt 11 apr 2007 21:25 (CEST)Reageren

Aantal vraagjes[brontekst bewerken]

Goedendag, ik heb een aantal vragen met betrekking tot kaarten. Op dit moment ben ik druk bezig met mijn profielwerkstuk, dus ik hoop dat iemand mij kan helpen.

In verband met het ruimtelijk model, ik neem aan dat die met betrekking tot kaarten altijd twee-dimensionaal wordt weergegeven? Of zou een ruimtelijk model dat drie-dimensionaal is nog altijd als kaart kunnen gelden? En is volgens jullie Google Earth ook een ruimtelijk model, of is het weer iets anders?

Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Volgens mij noem je een (drie-dimensionaal) ruimtelijk model een maquette. Een ruimtelijk model is iets waar je omheen kunt 'lopen'. Ergo, Google Earth is dus ook geen ruimelijk model maar gewoon een kaart/foto. Hopelijk kun je hier iets mee. Succes met je profielwerkstuk. --VanBeem 18 okt 2007 15:13 (CEST)Reageren

Dus het plaatje dat gebruikt wordt in dit artikel is dus zelf geen ruimtelijk model maar enkel een afbeelding van een ruimtelijk model? En ik doelde niet op de overgrootte delen bij Google Earth waar je alles gewoon van boven bekijkt maar op de punten waar je ook daadwerkelijk in 3D kan bekijken (of verwar ik Google Earth nu met een ander programma?) Ik heb het niet op mijn eigen PC staan maar ik geloof dat je Mount Everest bijvoorbeeld wel in 3D op een beeldscherm kan bekijken (inclusief omheendraaien). In ieder geval bedankt voor de snelle reactie :)