Overleg:Tinne Van der Straeten

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Tinne is niet tegen de splitsing, lees er de tekst op haar weblog maar eens op na:

"150 dagen na de verkiezingen is er nog altijd geen regering, en zelfs nauwelijks zicht op een mogelijke regering. Blijkbaar staat goed bestuur voor geen bestuur. Het enige waar men het de voorbije 150 dagen het over eens geraakt is, is over een aantal rechtse maatregelen die de klok terugdraaien.

De voorbije 150 dagen zijn de verschillende gemeenschappen in ons land alleen maar verder uit elkaar gedreven. Blijkbaar is het niet mogelijk om op een normale manier te onderhandelen.

Groen! is voorstander voor een oplossing voor Brussel Halle Vilvoorde, in de lijn van het arrest van het Arbitragehof.

Door de onkunde van de traditionale partijen die niet tot een akkoord kunnen komen is een oplossing voor Brussel Halle Vilvoorde vandaag verder weg dan ooit. De vraag is of de splitsing dichterbij komt, of realistisch wordt door een eenzijdige stemming van de ene gemeenschap tegen de andere. Ik vrees van niet. de oranjeblauwe onderhandelaars zullen de stekker uit het stopcontact trekken en ons land zal verzanden in een institutionele crisis.

Al maanden is het communautaire debat een debat van polarisering waar beide grote gemeenschappen vaak met getrokken messen tegenover elkaar staan.  Ons land heeft geen nood aan een institutionele crisis of politiek immobilisme.   Daarom hebben we ons onthouden in de Commissie Binnenlandse Zaken.