Overleg:Treblinka (concentratiekamp)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 26 dagen geleden door Roel Schreurs in het onderwerp Formulering omtrent aanleiding


Kan iemand van de pagina Treblinka II de titel wijzigen in Treblinka? Er waren twee artikelen over Treblinka. Die heb ik inmiddels samengevoegd. Alle informatie is nu te vinden onder de titel Treblinka II, maar de titel Treblinka zou beter zijn omdat hier ook alle interne links naar verwijzen. Ik krijg het helaas niet voor elkaar.

Miriam8

Ik ook niet, maar ik heb het onder de aandacht gebracht op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen. Dank voor het samenvoegen! Fransvannes 25 apr 2006 11:10 (CEST)Reageren
Omdat er meerdere betekenissen van Treblinka zijn heb ik hier een dp van gemaakt en het vernietigingskamp weer Treblinka (vernietigingskamp) genoemd. Troefkaart 25 apr 2006 12:37 (CEST)Reageren

Bedankt Troefkaart, hoe doe je dat? Miriam8 Bij de literatuur zou ik het boek van Jean-Francois Steiner uit 1966, genaamd Treblinka willen toevoegen. Hij beschrijft heel nauwkeurig het proces van de groepsvorming waardoor er een opstand kon ontstaan.

Formulering omtrent aanleiding[brontekst bewerken]

Door de verovering van Oost-Europa kwamen er zoveel Joden binnen het door Duitsland beheerste deel van Europa dat afzondering niet meer als mogelijkheid werd gezien.

Ik vind dit een pijnlijke formulering, omdat dit leest als een redelijke redenering en de Duitsers geen andere mogelijkheid zagen.

Een verovering verandert op zich feitelijk niets in de bevolkingssamenstelling. Deze redenering is alleen begrijpelijk binnen de context van de afschuwelijke overtuigingen van Nazi-Duitsland.

Ik stel voor dit andere te formuleren. Roel Schreurs (overleg) 16 apr 2024 22:53 (CEST)Reageren