Overleg:Treinramp bij Eschede

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het artikel 'oorzaak' beschrijft toch niets nieuws? Hierin staat precies hetzelfde als wat daarboven genoemd is, alleen in andere woorden. Ik zou het beste van beide combineren.

Het artikel is erg rommelig en leest niet lekker weg.

Tevens heb ik moeite met de volgende passage: Rijtuig 6, rijtuig 7, het servicerijtuig en de restauratiewagen (BordRestaurant), die door instortende brugdelen tot 15 à 20 centimeter samengeperst werden,


4 complete rijtuigen (van vele meters lang) allen samengeperst tot 20 centimeter (de lengte van een bovenarm is niet realistisch.

Ook dit slaat nergens op: De voorste motorwagen stopte door een automatische rem pas twee kilometer na het station van Eschede.

Als de automatisch rem inderdaad had gefunctioneerd, waren er geen kilomters overheen gegaan voordat de trein stopte. De opvolgende passage duidt hier ook op.

Ik ben het met u eens dat dit artikel nogal rommelig is. Met betrekking tot uw 2 concrete opmerkingen heb ik er even de D-talige versie van het artikel op nagelezen.

Wat de stilstand na 2 kilometer van station Eschede betreft: dit staat zo ook letterlijk in het D artikel, hier wordt wel verduidelijkt dat de machinist per telefoon vanuit station Eschede verwittigd wordt. Dit lijkt me dus juist. Wat het samendrukken van de rijtuigen betreft. Ik denk dat hier een slechte vertaling in het spel is. Volgens mij staat er in het D artikel dat meerdere rijtuigen zwaar beschadigd werden, maar dat enkel het restaurantrijtuig "auf zirka 15 cm zusammengepresst" werd.Boerkevitz (overleg) 7 feb 2013 15:14 (CET)[reageer]

Hannover-Hamburg[brontekst bewerken]

De plaatsbepaling van Eschede (tussen Lerthe en Cuxhaven) is voor mensen die dit deel van Duitsland niet kennen m.i. onnodig vaag en te ruim bepaald. Het zou hier om de ICE München-Hamburg zijn gegaan. Het lijkt mij logisch dat deze ICE in Hannover een tussenstop heeft gemaakt en het kan niet anders dat deze trein na Hannover via Celle heeft gereden omdat Eschede aan het baanvak Celle-Uelzen ligt. Lerthe ligt 16km oostelijk van Hannover en het lijkt mij wat vreemd dat deze ICE na in Hannover te hebben gestopt niet rechtstreeks via Celle naar Hamburg zou rijden want vanuit Hannover gezien is de verbinding via Lerthe naar Celle is een omweg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.53.192.102 (overleg · bijdragen)