Overleg:Trinity College (Cambridge)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door BesselDekker in het onderwerp Kip en ei

Kip en ei[brontekst bewerken]

Trinity heeft de naam de aristocratische tak van de universiteit van Cambridge te zijn. Mede hierdoor is het college geliefd bij onder andere de Britse koninklijke familie.

Het lijkt mij dat de banden die de koninklijke familie heeft met Trinity, het college haar aristocratische naam heeft gegeven in plaats van andersom. Devon1980  Overleg 26 dec 2010 02:13 (CET)Reageren

Hoogstwaarschijnlijk zijn beide standpunten onhoudbaar. Er kan heel goed een wisselwerking zijn, en zijn geweest, tussen beide. Overigens valt er wel meer op de formulering aan te merken: Trinity is helemaal geen "tak" van de universiteit, en dus ook geen aristocratische tak. Het is wél een van de colleges met het meest aristocratische karakter (en dat laatste zou dan nog uitleg behoeven).
De sectie over de alumni is overigens zeer mager. Niet alleen Nobelprijswinnaars zijn immers noemenswaardig. Wat te denken van Francis Bacon, dé (tweede) graaf van Essex, George Herbert, Andrew Marvell, John Dryden, Newton, Byron, Thackeray, Tennyson?
Zo is er meer. Werd Nevile bijvoorbeeld in 1593 inderdaad een Master van Trinity? Dat zou impliceren dat het college in dat jaar gelijktijdig tenminste twee hoofden had, en dat is niet zo. Bessel Dekker 26 dec 2010 18:52 (CET)Reageren