Overleg:Unitary authority

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Johan Lont

Toen ik de definitie van 'unitary authority' in dit artikel voor het eerst las, begreep ik er niet veel van. Er stond

"een type lokale overheid, verantwoordelijk voor alle lokale overheidsfuncties binnen het gebied. "

Ik dacht: dat is dus zoiets als een 'gemeente' in Nederland, immers, een gemeente is een lokale overheid en een gemeente is verantwoordelijk voor alle lokale overheidsfuncties binnen het gebied.

Maar daarachter stond:

"Zij stuurt dus lagere overheden aan ..."

Het woordje dus vind ik daar misplaatst, want uit het voorgaande volgt nog niet dat er lagere overheden dan de unitary authority zijn.

Als er in het gebied van een unitary authority nog lagere overheden zijn, dan lijkt het dus meer op een provincie. Maar die lagere overheden zijn blijkbaar niet verantwoordelijk voor enige overheidsfunctie, want de unitary authority is verantwoordelijk voor alle overheidsfuncties in het gebied.

Pas toen ik via de interwiki het artikel in de Duitse wikipedia las begon ik het te begrijpen: Normaal heb je county's (graafschappen) die zijn verdeeld in districten, maar een unitary authority fungeert als een county en een district in een. Anders gezegd: het is een soort county met slechts één district waarbij het bestuur van county en district zijn samengevoegd.

Ik heb geprobeerd het iets te verduidelijken, maar ik heb hier weinig verstand van, dus als iemand het nog kan en wil verbeteren, graag. Johan Lont 12 apr 2006 18:04 (CEST)Reageren