Overleg:Urinetherapie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Hallo Ik denk dat we moeten afraden het drinken van urine 'urinetherapie' te noemen. Net zoals het in Vlaanderen tegenwoordig een scheldwoord is een 'gespecialiseerde voetverzorger' 'medische pedicure' te noemen.

Alternatieve 'therapieën' zoals deze zijn eerder gevoelsmatig. Iets om uit de soms loodzware farmaceutische behandelingen te ontsnappen. De patiënten moeten wel blijvend geïnformeerd worden over het risico (afval van chemokuur drinken). Voor mij moeten 'sceptici' een onderscheid maken tussen de fysiologische geneeskunde (die soms zelf niet of onvoldoende is). Er bestaat geen behandeling tegen ... tenzij bvb symptomatisch. Een 'eureka' in de oncologie, reumatologie, ... is er ook nog niet. Ik geloof dan ook graag patiënten die hun heil zoeken in een placebo-therapie die hun farmaceutische therapie ondersteund (op mentaal vlak). Een urinetherapie is niet bijster zwaar. Het heeft zelfs voor effect dat de 'patiënt' meer gaat drinken om de vloeistof te verdunnen. Want hoe lichter de kleur, hoe beter de mens gehydrateerd is.. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.119.176.53 (overleg · bijdragen) 6 augustus 2016 08:36 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Als urine vocht onttrekt...[brontekst bewerken]

Als urine vocht onttrekt (wegens het hoge zoutgehalte) dan kan het ook ingezet worden bij vochtretentie...– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.119.176.53 (overleg · bijdragen) 6 augustus 2016 08:36 (CEST) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Urinetherapie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 jul 2017 22:13 (CEST)Reageren