Overleg:Wapenrecht (Nederland)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Processen inzake wapengebruik Hiddingh/De Vos van Steenwijk[brontekst bewerken]

Beste PB, u vraagt mij naar de processen inzake het wapenrecht Hiddingh/De Vos van Steenwijk. Ik zou dat kunnen onderzoeken in de archieven. Helaas is dat voor wiki niet toegestaan. Als ik het al zou doen, dan zou u mij direct betichten van GOO! Haagschebluf (overleg) 29 aug 2015 15:48 (CEST)Reageren

De bronvraag was: Bron?|dit suggereert dat de familie De Vos van Steenwijk processen heeft gevoerd; is dat zo?|2015|08|29. Ik heb inmiddels De Vos van Steenwijk als bron met nog eens een extra noot toegevoegd. Daaruit is niet af te leiden of er processen zijn gevoerd. Zelf neem ik aan dat als er al processen gevoerd zouden zijn, en door De Vos van Steenwijk gewonnen zouden zijn, dat dat in het werk van Mr. A.N. baron de Vos van Steenwijk uit 1976 zeker vermeld zou zijn. Zouden er processen zijn gevoerd die De Vos van Steenwijk verloren zou hebben sluit ik niet uit dat deze weggelaten zijn in het document. We blijven dus in het onzekere.
De tweede bron van Anema zegt, als hij het over dubbele wapenrechten heeft: Sterker nog is het voorbeeld van het Drentse eigenerfdengeslacht Hiddingh, dat al in de vijftiende eeuw hetzelfde wapen voert als het geslacht De Vos van Steenwijk. De laatsten zijn er nooit in geslaagd het gebruik van dit wapen door de Hiddinghs te verbieden. Na close reading denk ik dat Anema hier eerder suggereert dat er geen processen zijn gevoerd dan wel. Vanuit zijn juridische insteek van het artikel zou hij het bestaan van processen lijkt me gemeld hebben.
Naast de bronnen die ik noem zou DNL nog genoemd kunnen worden. Er zijn meerdere artikelen over dit dubbele wapenrecht. Ze brengen ons echter niets verder, een weinig respectloos gehakketak.
Betse Paul, ik stel voor dat we het laten bij de bronnen+noot die ik vermeld heb. En dat u de bronvraag verwijdert. Haagschebluf (overleg) 4 sep 2015 09:37 (CEST)Reageren

Van Winter als literatuur[brontekst bewerken]

Beste PB, u verwijderde mijn vermelding van Van Winter als literatuur met de opmerking in de samenvatting: (gaat niet specifiek over 'wapenrecht'). Natuurlijk gaat dit niet specifiek over wapenrecht. Dan had ik Ridderschap wel als bron gebruikt, en als bron vermeld. Juist omdat het 'niet specifiek' om wapenrecht gaat maar wel de nodige relevantie heeft heb ik het opgenomen als 'Literatuur' zodat de wikilezer die geïnteresseerd is in het ongeschreven gewoonterecht van het wapenrecht uit de middeleeuwen Van Winter er nog eens op na kan lezen. Ik heb het teruggeplaatst. Haagschebluf (overleg) 30 aug 2015 07:16 (CEST)Reageren

Keuzenkamp als auteur in Gemeentewapens[brontekst bewerken]

Best PB, u draaide mijn vermelding terug van Keuzenkamp als auteur van de inleiding in de Gemeentewapens met deze opmerking (geen auteurs) in de samenvatting. Ik denk dat dat niet terecht is. Keuzenkamp was wel degelijk de auteur van de inleiding. Bovendien had ik er bijgeplaatst dat het om de Inl. ging. Dat Harmans de redactie had is heel gebruikelijk te vermelden op wiki. Overigens doet Picarta dezelfde soort vermelding. Zie. Voor de lezers die geen betaalde inlog hebben: Titel: Gemeentewapens in Nederland : 1914-1989 : naar het officiële register van de Hoge Raad van Adel / tekst inl. J.H. Keuzenkamp ; [red.: Gerard M.L. Harmans].

Verder wordt er op het wikiprojekt Heraldiek als het gaat om het wapenrecht Gemeentewapens door uw collega-medewerkers verwezen naar Keuzenkamp als auteur. Zie hier en hier en hier.

Ik heb uw terugdraaiing terug geplaatst. Haagschebluf (overleg) 30 aug 2015 08:24 (CEST)Reageren

Keuzenkamp is geen auteur van die uitgave, maar alleen van de inleiding. Dat anderen hem als auteur van de gehele uitgave aanmerken, moge zo zijn, maar is onjuist. Ik zal me met uw literatuurverwijzingen niet meer bemoeien: ze zijn te vaak incorrect, inconsequent en behoeven vrijwel altijd verificatie (ik heb er hier een paar veranderd, maar ben niet zeker dat ze allemaal goed zijn, want ik heb ze niet allemaal nagelopen). Paul Brussel (overleg) 30 aug 2015 10:08 (CEST)Reageren
Ik heb het even weggehaald, het klopt dat Keuzenkamp alleen de inleiding deed. Die beslaan de pagina's 7 t/m 31. Nu is het wel zo dat (in mijn geval) zeer veel naar deze inleiding verwijst, echter evenveel ook niet. Ik zal er een beetje op proberen te letten. Als een vermelding op de inleiding door Keuzenkamp van toepassing is dan is daar uiteraard niets mis mee. MVG Arch (overleg) 30 aug 2015 10:23 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Wapenrecht (Nederland). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 01:34 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wapenrecht (Nederland). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 dec 2017 23:13 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Wapenrecht (Nederland). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 mei 2019 19:30 (CEST)Reageren