Overleg:Weegbreezonnebloem

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Meneerke bloem in het onderwerp Doronicum plantagineum of Doronicum ×willdenowii?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Weegbreezonnebloem. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 jun 2019 14:39 (CEST)Reageren

Doronicum plantagineum of Doronicum ×willdenowii?[brontekst bewerken]

Doronicum plantagineum is van oorsprong Atlantisch (Frankrijk, Spanje, Portugal) en mediterraan (Italië, Marokko, Algerije, Tunesië). De geïntroduceerde planten, namelijk in Noord-Frankrijk (omgeving van Parijs)[1], België en Nederland, zouden meestal geen soortecht Doronicum plantagineum zijn, maar voornamelijk Doronicum ×willdenowii, een taxon van tuinbouworigine.

Doronicum ×willdenowii, een hybride Doronicum pardalianches × Doronicum plantagineum of zelfs van complexer origine (D. austriacum Jacq. × D. ×excelsum (N.E. Brown) Stace), heeft vaak meerdere bloemhoofdjes en lichtjes hartvormige rozetbladeren. De vrij talrijke stengelbladeren zijn groter dan de rozetbladeren, stengelomvattend en vaak vioolvormig.

NB: De plant, die op SoortenBank.nl uitgebeeld wordt,[2] lijkt geen soortecht Doronicum plantagineum te zijn. De uitbeelding op Doronicum plantagineum - botanical illustrations is integendeel zoals de wilde plant er uitziet. Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 13 dec 2022 14:14 (CET)Reageren

Goedendag, een kleine aanpassing gedaan ter verduidelijking. Ik weet er te weinig van om het bovengenoemde in het artikel te verwerken. Als dat kort en duidelijk kan; ga aub uw gang! Vr. groet, JanB46 (overleg) 12 dec 2022 09:20 (CET)Reageren
  1. Répartition de Doronicum plantagineum en France
  2. Weegbreezonnebloem (Doronicum plantagineum) op SoortenBank.nl (gearchiveerd) (gebaseerd op de Heukels23, dit is de voorlaatste uitgave)