Overleg:Wereldjongerendagen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

de begroting van de wjd bedraagt ruim 84 miljoen euro, de kosten kunnen rond de 100 miljoen liggen (nog niet bekend). De financiering wordt gedragen door de deelnemers en de kerk (70%), de Duitse overheden, sponsors en de EU (minder dan 2%). Een enorm verhaal over Bart Staes en zijn standpunt inzake die minieme bijsdrage van de EU aan de wjd lijkt me overdreven. Bovendien alles gebaseerd op een krant, niet echt degelijk dus. Besednjak 22 aug 2005 19:57 (CEST)[reageer]

  • kuch*
Ter verduidelijking, die 80%;
- Met de 1,5 miljoen euro, zo stelt de Commissie in haar persmededeling, kunnen de organisatoren van de Wereldjongerendagen zowat 80 procent van de logistiek, restauratie en accommodatie in Keulen betalen.
- Naast Bart Staes hadden ook Véronique De Keyser (PS) & Dirk Sterckx (VLD) er kritiek op. Zowel Staes als De Keyser zullen de Commissie daarover ondervragen.
Regards,
Lander 22 aug 2005 20:25 (CEST)[reageer]
Als de begroting officieel 84 miljoen bedraagt, dan is 1,5 miljoen niet 80%. Aangezien de deelnemers meer dan 300 euro per persoon bijdragen, zie ik niet hoe die 3 euro van de EC 80% uit kunnen maken. Laat je niet gek maken. Besednjak 22 aug 2005 20:32 (CEST)[reageer]
Herlees m'n post; 80% "van de logistiek, restauratie en accomodatie in Keulen", niet 80% van de hele begroting.
En kan je even op deze pagina, waar de sponsors van het gebeuren vermeld staan, die diverse overheden aanduiden waar je het over hebt in het artikel?
En nog eens, het is niet enkel Bart Staes die kritiek uitte, zie wederom mijn vorige post.
Laat je niet gek maken.
Lander 22 aug 2005 21:39 (CEST)[reageer]

En wat de kritiek dat het onderdeel de helft van het artikel in beslag neemt betreft, en daardoor niet dient vermeld te worden: dat is niet echt een criterium. Het staat eenieder vrij om iets meer te vertellen over de edities van de vorige jaren, om zo het aandeel 'kritiek' niet -in bepaalde ogen- te prominent te laten worden.

Het onderdeel evenwel gewoonweg verwijderen, nadat verscheidene gebruikers er toe bijgedragen hebben, is echter duidelijk over de schreef gaan (evenals het onderdeel ridiculiseren door er 'promo-team van bart staes' van te maken en dit in zo'n blinde woede te doen dat qua opmaak de externe linken ook onder het onderdeel 'promo-team van bart staes' vielen). Wat gaat er gebeuren indien de zaak voor het Hof te Luxemburg komt en de steun teruggevordert wordt? Gaat het dan wèl mogen vermeld worden?

De bedoeling van wikipedia is nog altijd zoveel mogelijk informatie te vermelden, hoe positief of negatief die informatie ook moge zijn, als ze op feiten gebaseerd is, dient ze vermeld te worden.

Regards, Lander 23 aug 2005 20:25 (CEST)[reageer]

Hoi Lander, ik ben een van die gebruikers die ertoe bijgedragen hebben, maar dat was enkel om de eerste aanzet wat evenwichtiger te maken en de bewust onvolledige beweringen van Bart Staes te nuanceren. Van mij mag het ook weg of op de pagina van Bart Staes. Als we iedereen aan het woord laten die iets heeft tegen de Katholieke Kerk dan zal dit artikel inderdaad niet meer over de WJD gaan. Of misschien kunnen we zijn kritiek in één zinnetje formuleren ? - mvg Tom 23 aug 2005 20:40:47 (CEST)
Het is geen kritiek op de Katholieke Kerk, enkel over de beslissing van de EC wat de steun aan de Wereldjongerendagen betreft. Maar het kan ook op de pagina van Bart Staes (zoals het oorspronkelijk stond) en dan in 1 zinnetje of zo op deze pagina (maar dan dient wel gezorgd te worden dat naast Bart Staes ook Véronique De Keyser & Dirk Sterckx kritiek lieten horen, kwestie van het 'promo-team'-gedoe te ontkrachten).
Blijft wel probleem dat Bart Staes op dit ogenblik geen pagina heeft..
Regards, Lander 23 aug 2005 20:46 (CEST)[reageer]

Gezien het artikel flink aan volume gewonnen heeft (wat ik alleen maar aanmoedig), heb ik het onderdeel samengevat (en dus ingekort) en toegevoegd. --Lander 28 aug 2005 13:26 (CEST)[reageer]

Ik heb het nog iets aangevuld. Zo wordt die 1,5 miljoen in het juiste perspectief geplaatst. Aangezien het jongerenmobiliteitsprogramma van de EU helemaal geen aparte goedkeuring via begroting of resoluties voorziet, begrijp ik de commotie trouwens in het geheel niet. Besednjak 28 aug 2005 18:59 (CEST)[reageer]
Blijf het trouwens wat buitennissig vinden. Er zijn tal van zaken op deze encyclopedie, waaraan de EU direct of indirect financiele steun verleende. En er zijn vervolgens tal van standpunten over. Gaan we die overal steeds bijzetten? Of maken we een uitzondering voor de WJD, want dat is een katholiek evenement? Besednjak 28 aug 2005 19:11 (CEST)[reageer]
Er is commotie ontstaan over die steun (is in de media geweest), specifiek door Belgische (lees: nederlandstalige) parlementariërs en dit evenement heeft wereldwijd belangstelling genoten, dus verdient het wel vermelding.
Zoek er geen heksenjacht achter.
Regards, Lander 28 aug 2005 19:45 (CEST)[reageer]
hm, commotie veroorzaakt door media is natuurlijk geen superargument om het hier dan maar te vermelden. Als informatie uit de media hier steeds werd overgenomen stond deze encyclopedie al overvol met onwaarheden en onzin. Maar de tekst vind ik nu wel acceptabel. Besednjak 29 aug 2005 02:01 (CEST)[reageer]

Twintigste WJD[brontekst bewerken]

Wie weet waarom de afgelopen WJD in Keulen de 20ste worden genoemd, terwijl ik in de lijst slechts tot 11 kom? Ik had me dat in de afgelopen dagen al eens afgevraagd. --Dorssers 24 aug 2005 13:04 (CEST)[reageer]

Dat komt omdat de Wereldjongerendagen niet elk jaar internationaal georganiseerd worden. Zie ook : [1] op de Duitse Wikipedia. - mvg Tom 24 aug 2005 13:09:38 (CEST)
Dank voor het antwoord. In dat geval klopt de tabel niet helemaal. Buenos Aires (1987) is dan de eerste internationale WJD, en 1986 kennelijk de eerste diocesane WJD. Zou het niet beter zijn de tabel dan dienovereenkomstig aan te passen? Avé --Dorssers 24 aug 2005 17:18 (CEST)[reageer]
Tabel is aangepast. Ik heb de layout wel lichtjes verknoeid... 1986 in Rome geldt als eerste internationale Wereldjongerendag. - Tom 24 aug 2005 18:35:25 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wereldjongerendagen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 dec 2017 10:37 (CET)[reageer]