Overleg:Wlip

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Auteurswet[brontekst bewerken]

Citaat: "De legaliteit van deze adaptatie van de spelcomputer is wettelijk niet omstreden, zolang een gebruiker kan aantonen dat hij het originele spel ook in bezit heeft."

Dit is incorrect. Zolang er geen letterlijke toelating bestaat voor het vervaardigen van een zogenaamde "veiligheidscopie" is het gekochte programma en de datadrager waar het programma zich op bevindt, onderhevig aan de auteursrechtwetgeving. Bijgevolg zijn veiligheidscopies illegaal tenzij dit uitdrukkelijk en schriftelijk wordt toegelaten door de houder van de auteursrechten. Dat dergelijke veiligheidscopies uiteraard stilzwijgend worden getollereerd en genegeerd door uitgevers is een ander verhaal.

Ik citeer: "Auteursrecht is het exclusieve recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen. Hieronder valt onder andere het recht om kopieën en reproducties van het werk te maken, te verkopen of om van dit werk afgeleide producten te maken en het werk publiekelijk tentoon te stellen." Bron: Wikipedia zelf: Auteursrechten - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Kennin (overleg|bijdragen) 23 mei 2008 04:53 en 04:54 (CEST)

Dat is een vergaande conclusie op basis van een selectief citaat. De wet kan immers uitzonderingen geven en doet ook. Voor vrijwel alle werken mag je een thuiskopie maken (ook als je het origineel niet bezit). Voor software mag je een reservekopie maken. Dat legt Arnoud Engelfriet echter uitgebreider uit op http://www.iusmentis.com/auteursrecht/software/reservekopie/ Erik Warmelink 3 jun 2008 13:16 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wlip. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 21:36 (CEST)Reageren