Overleg:Wormsalamanders

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In de encarta encyclopedie 2003, las ik dat deze orde in slechts vier families verdeeld wordt. Welke zou in de in wikipedia gegeven indeling de vijfde zijn?

Sterker nog; het zijn er zes. Het is overigens wel zo dat de indeling van de wormsalamanders veel sneller veranderd dan andere orden omdat ze allemaal zeer verborgen leven, in dichtbegroeide en minder toegankelijke gebieden voorkomen en er regelmatig nieuwe soorten worden ontdekt die de indeling door de kenmereken overhoop gooien. De engelse Wiki 'mist' overigens een familie; de aquatische en longloze Typhlonectidae, hoewel er ook biologen zijn die deze familie liever onder de familie Caeciliidae ingedeeld zien. Groetjes, B kimmel 26 mrt 2005 18:05 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wormsalamanders. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 23:31 (CEST)[reageer]