Overleg:Zeilstichting Aeolus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Betreft: auteursrecht. Ik (de auteur van het artikel) ben zelf vrijwilliger bij Aeolus. Ik weet daarom dat we bij Aeolus naamsbekendheid altijd goed kunnen gebruiken. Verder weet ik ook dat iemand ooit veel tijd heeft gestoken in het schrijven van de tekst en het leek me daarom niet nuttig dit nog en keer over te doen. Daarom heb ik de tekst zo goed als letterlijk overgenomen. Maar ik zal achterhalen wie de tekst precies heeft geschreven, toestemming vragen en de bron vermelden.

Ik wil hier nog even aan toevoegen dat het hier zeker niet om reclame gaat. De extra naamsbekendheid is mooi meegenomen, maar na 25 jaar kampen voor kansarme jongeren is Aeolus inmiddels een begrip geworden. Een begrip waar, naar mijn mening, zeker een encyclopedisch artikel aan geweid mag worden.

WIU[brontekst bewerken]

Tis nog steeds een niet-encyclopedisch artikel met een wervend karakter. Daarom nog steeds WIU. Graag verbeteren, anders voldoet het echt niet aan de wiki-normen. Arnaud 13 mrt 2007 01:15 (CET)Reageren


kopie van mailtje naar ArnaudH:[brontekst bewerken]

Beste ArnaudH, Ik kon hem niet vinden in de lijst met te verwijderen items, dus ik kon er geen commentaar bij plaatsen. Ik heb het stukje "op de site van aeolus kun je zien hoe je lid kan worden" weggehaald; ik dacht dat je alleen dat bedoelde. Kun je mij uitleggen wat er nog steeds wervend aan is? Naar mijn mening is dat het namelijk niet en ik heb het artikel ook niet met die intentie gemaakt. Als Aeolus niet iets was waarvoor je zou kunnen werven, dan zou het een hele gewone tekst zijn. Graag zou ik dus specifiek van je horen wat er wervend aan is zodat ik er wat aan kan doen. Hetzelfde geldt voor het niet-encyclopedische. Ik ben nieuw op wikipedia (qua schrijven dan) en ik verbaasde mij echt wat er allemaal niet-encyclopedisch genoemd wordt! Wie bepaalt dag? Officieel is Wiki van ons allemaal, maar er is natuurlijk maar een select gezelschap dat zich bezig houdt met elke dag pagina's langslopen om te kijken of er fouten in zitten. In principe is iets dat in een encyclopedie staat iets waar mensen vragen over zouden kunnen hebben. Omdat niet alles in 1 boek of in 1 reeks boeken past wordt er een selectie gemaakt. Het mooie van Wiki is dat nu over ALLE onderwerpen een encyclopedisch artikel kan bestaan! Bovendien heb ik me aan de conventies van Wikipedia gehouden, dus ik zie echt niet in wat er nog mis mee is. Graag dus wat opheldering zodat ik er ook wat aan kan doen. Groeten, Linda van de Fliert

Kopie van reply aan Linda[brontekst bewerken]

Hoi Linda, ik begrijp je goede intentie;-). Ik zal zelf wel een voorzet maken voor het rtikel, dan kan jij kijken of je je er in kunt vinden. Dat is ook handiger om hier uit te leggen wat ik bedoel.

Binnen Wiki bepalen de gebruikers gezamenlijk wat oke is en niet oke is. Hierbij hebben de moderatoren (wat ik overigens niet ben) de plicht om bijv. conflicten op te lossen, en ze hebben meer rechten als het gaat om blokkeren van accounts/IP-adressen. Ook kunnen ze pagina's daadwerkelijk verwijderen. Vaak is het zo dat de grootste gemene deler bepaalt wat oke is, maar de conventies zijn altijd leading. En er zijn inderdaad mensen die zich veel bezighouden met bijv. vandalismebestrijding, en je zult van hen dus ook vaak wijzigingen of commentaar zien.

Verder is het trouwens de bedoeling om andere gebruikers via hun overlegpagina te benaderen, niet via email. Da's ook een tip. Persoonlijk vind ik dit niet erg, maar er zullen mensen zijn die het wel erg vinden.

Als je verder nog vragen hebt, of tips nodig hebt, mail me gerust, en ik zal je proberen verder te helpen.

groetjes, Arnaud Arnaud 13 mrt 2007 11:25 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zeilstichting Aeolus. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 mrt 2020 14:40 (CET)Reageren