Overleg Wikipedia:Archief/Wikipedia:Lijst van beelddonateurs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Romaine
Overzicht beheerpagina's
Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 23 mrt 2010 18:43 (CET) i.v.m. in onbruik raken en relocatie naar Commons.Reageren


Gecopieerd van Overleg Gebruiker Jcwf

Die pagina Robert Beunder staat verkeerd - het is geen encyclopedie-artikel. Het zou beter zijn deze te verplaatsen, ik laat het aan jou of Gebruiker:Robert Beunder of Wikipedia:Robert Beunder het beste is. Andre Engels 17:23 23 feb 2003 (CET)


Andre ik ben het met je eens dat dit soort pagina's geel horen te zijn en daarover had ik al enige discussie met Giskart gehad. Ik had voorgesteld om er maar pseudo-gebruikers van te maken maar dat vond Giskart niet netjes. Het best zou denk ik zijn om er een aparte kategorie [[Beelddonateur:iemand]] van te maken lijkt me, maar goed dat zal wel ingrepen in de software vereisen. Misschien is Wikipedia:Robert Beunder wel een goede oplossing, ik wist niet dat je dat zo kon doen. Overigens lijkt me wel dat wiki er alle belang bij heeft het contact met dit soort mensen te cultiveren. Niet iedereen vindt het leuk om eindeloos verhalen te schrijven. Sommigen reizen liever de wereld af of gaan vogelen. Maar wiki heeft schreeuwend gebrek aan beeldmateriaal en daar ligt het copyright probleem het scherpste. Ik denk dat de oplossing daarvoor bij de amateurfotografie ligt. Er zijn veel mensen die het leuk vinden hun plaatjes op het web te vertonen en ik heb van de vijf die ik heb aangeschreven nu al van drie te horen gekregen dat ze zich vereerd voelen als we hun werk gebruiken. Dat soort mensen zijn denk ik net zo nuttig als schrijvers, misschien zelfs meer (zie copyright probleem). Wat ik dus probeer te bereiken is dat daar een goed formaat voor bedacht wordt. En geheel in wikistijl heb ik maar wat geprobeerd en de kreet beelddonateur bedacht. Ik zou enig denkwerk en input van anderen op dit punt op prijs stellen Jcwf205.188.208.140 19:10 23 feb 2003 (CET)


Dat is prachtig dat deze mensen hun foto's willen laten gebruiken. Zou het nodig zijn om die toestemming ook online te zetten? Op een subpagina eventueel... Buiten vogels kunnen we ook foto's van beroemde mensen gebruiken. Ik dacht aan een oproep te doen op usenet hierover. Giskart 19:38 23 feb 2003 (CET)

Ik heb een oproep gedaan op usenet. Zie via google of in nl.foto, be.graphics onderwerp "vrije foto's gezocht". Reeds 1 persoon gevonden die toestemming geeft. Zijn website; http://www.victorbos.com Heel mooie foto's. Giskart 09:31 24 feb 2003 (CET)

Ik heb de emails van 2 van de drie nog wel, de derde is inmiddels verdwenen en ik snap niet hoe.. Iets met AOL denk ik. Wat die toestemming betreft: Ik weet het niet Giskart. Ik vind het niet zo netjes om prive mail op het web te zetten maar misschien moet wiki voor zich zelf wel een soort archief aan gaan leggen. Is er op de engelse wiki al zo iets? Is er een manier om info in depot te geven die alleen de sysops kunnen lezen of zo?Jcwf 19:46 23 feb 2003 (CET)

Ja, ik weet het. Prive mail op het net zetten is niet echt ideaal. Maar de toestemmingen niet bijhouden ook weer niet. Er zijn geen voorzieningen in de Wiki voorzien om gegevens enkel voor een beperkte groep beschikbaar te stellen. Hoe het zit op Engelstalige hierover weet ik niet. Misschien dat Andre dat weet.
Het enigste dat nog een beetje werkbaar is wat ik kan bedenken is de email encrypteren en zo online zetten. En het aantal mensen dat het wachtwoord weet te beperken. Zo kan de massa er niet aan maar de teksten zijn beschikbaar. Is gepruts, ik weet het... Giskart 19:56 23 feb 2003 (CET)