Overleg gebruiker:212.41.134.35

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 20 jaar geleden door Wilinckx

Beste 212.41.134.35, hartelijk welkom op Wikipedia NL. Aangaande uw bijdrage, "Keizer Karel V", heb ik een vraag/opmerking. Op volgende lokatie heb ik een identieke kopie van uw bijdrage gevonden:

Dit geeft mij de indruk dat u niet de oorspronkelijke auteur bent van deze tekst en ik heb dan ook bedenkingen bij de wettigheid van overname van deze tekst.

Het is een fundamentele regel van Wikipedia NL dat er geen teksten mogen gebruikt worden van niet vrije bronnen. Op de meeste teksten gelden auteursrechten die het overnemen, bewerken en verder verspreiden verbieden. Het overnemen van dergelijke beschermde teksten is stelen. Een eventueel proces tegen wikipedia zou veel schade kunnen aanbrengen aan dit project.

Daarom zou ik, namens Wikipedia NL, graag vernemen hoe het juist zit met de oorsprong van uw bijdrage en de auteursrechten ervan. Indien u de auteur bent of toestemming heeft van de rechtmatige eigenaar heeft om de tekst in deze encyclopedie te plaatsen onder de GNU Vrije Documentatie Licentie, zouden we dat graag vernemen.

Ik heb de tekst in zijn oude vorm terug geplaatst, indien dit onterecht was zou ik het bijzonder fijn vinden moest u dit zo snel mogelijk melden op de Overlegpagina van het artikel

Met vriendelijke groeten,
Wilinckx 6 aug 2003 16:31 (CEST)Reageren