Overleg gebruiker:2A02:A442:AC64:1:D9B:795F:6685:B4A5

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp cadmium

cadmium[brontekst bewerken]

Ondergetekende was jarenlang als histolgisch analist (rond 1970 - 1875) betrokken bij onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Zo werd gezocht naar de gevolgen van roken.

Dat roken zorgt voor een toename van cadmium in het bloed door roken was toen al aangetoond. Cadmium wordt in de darm nauwelijks opgenomen, maar de cadmium die via rook in de longen komt, blijft in ons lichaam.

Cadmium zorgt voor een veel dikkere basaalmembraan van de kleine bloedvaten, en belemmert daardoor de uitwisseling van voedingstoffen naar de cellen en ook de stoffen die de cellen kwijt moeten na de stofwisseling, die kunnen de bloedbaan moeilijker bereiken.

Dit zorgt ervoor dat embryo's in een constante hongersnood verkeren. want de basaalmembranen in de kleine bloedvaten van de placenta zijn dikker bij rokende zwangeren.

Met de electronen microscoop was dat duidelijk aantoonbaar door het te vergelijken met een controlegroep placenta's van niet rokende moeders.

Een lager geboortegewicht zorgt voor veel schade en een veel grotere kans op wigedood.

Sorry, maar wat u beweren wil, is werkelijk rote kul. J.T.W.A.Cornelisse (overleg) 8 sep 2022 23:20 (CEST)Reageren

Deze persoon hééft helemaal niets beweerd, hij heeft alleen maar gevraagd om een onderbouwing van hetgeen er stond. Dat is volkomen legitiem. Het feit dat je zelf als analist op dit gebied gewerkt hebt, is nog geen reden om aan te nemen dat elke willekeurige lezer van deze encyclopedie ook op de hoogte is van al die informatie. Alles wat in Wikipedia staat, moet in beginsel te verifiëren zijn middels betrouwbare bronnen. Erik Wannee (overleg) 16 apr 2023 13:03 (CEST)Reageren