Overleg gebruiker:Aegryspes

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

God dag! Jag såg att du vill lära dig arabiska, ryska eller kinesiska, och att du vill ha hjälp med att välja.

Jag har samma dilemma med samma språk, och jag skall lära mig alla 3. Dock skall jag lära mig ryska först och råder också dig att göra det. Ryska är det mest enkla språket att lära sig vad beträffar uttal och grammatik, och ryska har också lättast alfabet. Ryska är också mycket nyttigt att kunna då det finns många länder där ingen pratar engelska men där i princip alla pratar ryska.

Standardarabiska är också nyttigt att kunna då alla araber lär sig standardarabiska som andraspråk i skolan, så att du kan kommunicera i Irak, Egypten, Marocko...allt. Men, arabiska har en svår grammatik, och alfabetet är mycket svårare att lära sig. Plus att många fler människor kan engelska i arabvärlden än i rysktalande länder. Så arabiska är bra men inte nödvändigt.

Kinesiska är inte ett språk, utan en språkfamilj. I den språkfamiljen är mandarin det bästa språket att kunna då den fungerar som lingua franca i Kina och Taiwan (dock INTE Hong Kong). Grammatiken är dock helt annorlunda från den nederländska grammatiken och det har inget alfabet, bara många tusen logogram (en normal kines kan 7000-8000 st).

Så om du vill lära dig 1 språk, välj ryska.

MVH /André Devecseri

P.S. Du kan svara på nederländska eller danska, för jag förstår båda utan problem ;-)

Rigtig mange tak!! Jeg var saa tilfeldigvis begyndt med at laere Russisk og elsker det indtil videre! Har stadigvaek lidt svaert med ь og ъ, men det kommer! Maaske vil jeg en dag kunde laese Pusjkin... *zwijmel* Doe het nu vooral door middel van zelfstudie :p... Heb dus nog geen leraar... Maar jij komt wel over als iemand die een 'onschuldige tiener in nood' zou kunnen helpen als ik op problemen stuit(?) hahaha xD Sjovt, da jeg skrev den der bio havde jeg aldrig troet at nogen nogensinde ville laese det heheh... Hvordan fandt du den? Og ja, mange tak for din 'godkendelse' af mit valg! Hvordan kan det vaere at du har taenkt dig at laere saa mange sprog oO? Dit job? Er du journalist? Hahaha, nu er jeg blevet lidt nysgerrig. Mange tak i hvertfald for at 'bruge tid paa mit liv' :p. Bor du endlig i Holland oO? Wow, hahaha, helt intrigeret af dig lige pludseligt x)

Abel

P.S. Har ikke et Dansk tastatur... =/

Hej Abel! Först är det fantastiskt att du har startat med ryska, och jag hoppas verkligen att du kan hitta någon som kan hjälpa dig att bli bättre på språket. Det är alltid gott att kunna praktisera ett språk med en annan person, fast jag personligen alltid har lärt mig mina språk på egen hand.
För att svara på ett antal frågor: nej, jag är inte journalist då jag bara är 16 år (blir 17 i maj) och jag bor INTE i Nederländerna, MEN jag kan ändå förstå nederländska då det, i alla fall i min mening, är mycket likt svenska. Inte som norska och danska, men jag har varit i Amsterdam 3 gånger, och tro det eller inte, de förstår väldigt ofta vad jag säger på svenska om jag pratar långsamt. Samma sak i Tyskland och Island ;-)
Jag är aktiv på 4 st Wikipedia och kan 4 mer språk (portugisiska, alemanniska, estniska och thai), det vill säga totalt 8 språk. Min plan är att lära mig (i ordning) ryska, japanska, mandarin, kantonesiska, standardarabiska och egyptisk arabiska. Och det har inget med jobb att göra, jag är bara fascinerad av språk och vill lära mig så mycket jag kan.

Veel geluk met het Russisch!

MVH /André Devecseri