Overleg gebruiker:Anndegeest/Aalst Carnaval

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Ciell

De tekst van dit artikel of een eerdere versie hiervan is gebaseerd op [1] en vrijgegeven onder CC-BY-SA/GFDL.De toestemming voor dit werk is gearchiveerd in het OTRS-systeem van Wikimedia (onder ticket-nummer 2010052510031543). Neem alstublieft contact op met een gebruiker met toegang als u de toestemming bevestigd wilt zien.

Ciell 13 jun 2010 11:06 (CEST)Reageren

Aalst Carnaval[brontekst bewerken]

Aalst Carnaval of Carnaval Aalst zijn allebei artikels over het Aalsters carnaval. Alleen is de invalshoek anders: - Aalst Carnaval gaat over het carnaval als immiterieel erfgoed - Carnaval Aalst gaat over het carnaval op zich Beide sluiten uiteraard op elkaar aan, maar officieel werd 'Aalst Carnaval' opgenomen op de Vlaamse lijst van immaterieel erfgoed. Onder die titel zal het ook goedgekeurd worden bij UNESCO. Vandaar voorkeur naar Aalst Carnaval en niet naar Carnaval Aalst.

Samenvoegen of niet?[brontekst bewerken]

Ik heb eens gekeken om beide artikels samen te voegen, want ik wil vooral dat Aalst Carnaval correct wordt toegelicht op Wikipedia (naar aanleiding van de eventuele erkenning bij Unesco). Maar ik heb enkele tegenargumenten ontdekt bij het nalezen van het artikel 'Carnaval Aalst'. In dat artikel

1/ bevat het hoofdstuk geschiedenis foutjes - zo is Aalst Carnaval wel al erkend als immaterieel erfgoed in Vlaanderen maar nog niet bij Unesco - die aanvraag is nu ingediend 2/ is het hoofdstuk optochten redelijk summer en niet volledig - in mijn artikel worden alle tradities van dat immaterieel erfgoed van dag tot dag toegelicht - lijkt mij overzichtelijker voor buitenstaanders 3/ worden de groepen opgelijst - maar dat is zo veranderlijk, dat je dat dan elk jaar zou moeten aanpassen - beter is om te verwijzen naar de officiële website van carnaval, waar inderdaad elk jaar de deelnemende groepen worden opgelijst 4/ spreekt men van 'Carnaval Aalst', officieel is het erkend als 'Aalst Carnaval'

Kortom, samenvoegen leek mij een goed idee, maar in de praktijk misschien toch beter van niet. Graag reactie, ben nieuw en wil zeker meewerken aan een degelijk artikel over Aalst Carnaval. Zou bijgevolg het mijne graag bijwerken, opdat het gepubliceerd kan worden.