Overleg gebruiker:Gamegeschiedenis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Verdel in het onderwerp Overleg
Welkom op Wikipedia, Gamegeschiedenis! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.821 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Overleg[brontekst bewerken]

Hallo Gamegeschiedenis, welkom op Wikipedia! Leuk dat je wilt schrijven over computerspellen. Hierboven in het vak vind je een aantal handige links om te starten en je goed in te lezen met het schrijven van artikelen. Ik heb helaas je bewerkingen op de pagina The Legend of Zelda teruggedraaid om een aantal factoren. Je bewerkingen ogen rommelig, een link naar je eigen website aanbrengen is niet wenselijk en het is niet duidelijk of jouw bewerkingen kloppen. Als tip wil ik graag geven Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel en kijk ook goed naar andere pagina's over computerspellen. Vragen kun je altijd stellen, onderteken je antwoord met vier tildes. Mvg, Verdel (overleg) 4 okt 2021 11:15 (CEST)Reageren

Eerlijk gezegd snap ik dat niet. Als je had doorgeklikt naar de pagina waar ik naar linkte, had je kunnen zien dat ik hier een bron aan haal die volgens mij juist wel een goede primaire bron is. Een betere bron dan alle andere datums die op de pagina te vinden zijn. Waar zou je liever willen dat ik naar verwijs? Het gaat er mij niet om dat het een link naar mijn eigen website is waar de bron staat, als een andere verwijzing beter is dan hoor ik het graag. Een advertentie uit een vakblad voor speelgoedwinkels, waarin de Nederlandse vertegenwoordiger van Nintendo aangeeft dat het spel in mei 1988 zal verschijnen lijkt mij een uitstekende bron.
Voor wat betreft de verwijdering van het stukje over de battery saves bij trivia: hier zijn bronnen voor te vinden die duidelijk ontkrachten wat hier (zonder enige bronvermelding) stond.
Gamegeschiedenis (overleg) 4 okt 2021 15:21 (CEST)Reageren
Hallo Gamegeschiedenis, ik hoop dat je jezelf wat meer hebt ingelezen hier op Wikipedia en werk graag constructief verder met jou. Om naar je eigen blog te verwijzen om vier woorden als bron te gebruiken komt op mij promotioneel over. Deze opmerking ook om enige neutraliteit te behouden. Het komt vaak voor dat mensen of bedrijven naar hun eigen website linken die ook als primaire bron wordt aangehaald, liever wil je toch iets zien wat meer afstand of juist professionaliteit zoals een spelblad of gamewebsite tot het onderwerp heeft. Het gedeelte over de eerste savegame met batterij zit na wat onderzoek ingewikkelder in elkaar. Ik heb dit inmiddels aangepast op de pagina. Mvg, Verdel (overleg) 5 okt 2021 11:39 (CEST)Reageren
Voorop gesteld: eens met het idee dat je het liefst naar de primaire bron verwijst. Stel dat ik als bron op zou nemen niet de verwijzing naar mijn site waar ik de bron op plaatste, maar alleen een verwijzing naar het tijdschrift waarin deze bron staat inclusief een paginaverwijzing? Dus iets in de strekking van "Uit: Speelgoed+Hobby, april 1988, nummer 4, bladzijde 16+17". Zou dat wel acceptabele bronvermelding zijn? Ik hoef hier niet in de schijnwerper te staan. Enige is dat dit wel lastiger voor een ander te checken is: voor deze bron heb ik dit materiaal moeten aanvragen bij de koninklijke bibliotheek, om het materiaal ter plaatse te kunnen raadplegen. Dat het zuiverder is, daar kan ik mij idd wel in vinden, maar het is ook weer lastiger voor anderen om de bewering te checken.
Gamegeschiedenis (overleg) 5 okt 2021 13:22 (CEST)Reageren
Wat je voorstelt om te verwijzen naar de folder zelf daar kan ik mij prima in vinden! Ook al kan niet iedereen de bron direct checken, het komt in elk geval neutraler over. Hoewel het vaker voorkomt dat er een boek wordt genoemd in een artikel die ook niet iedereen in de kast zal hebben staan. Zolang jij kunt verantwoorden dat de bron klopt, kun je deze denk ik volgens de richtlijnen toevoegen. Oh en nog een tip, onderaan vind je de knop 'Toon bewerking ter controle' om te kijken of je bewerking goed staat voordat je deze opslaat. Vriendelijke groet, Verdel (overleg) 5 okt 2021 17:00 (CEST)Reageren