Overleg gebruiker:Hans Boll

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Thieu1972 in het onderwerp Mobilisatiecomplex Alverna

Mobilisatiecomplex Alverna[brontekst bewerken]

Goedemiddag, ik zie het artikel Mobilisatiecomplex Alverna langskomen, en het artikel is duidelijk nog niet gereed. In de huidige vorm is de kans groot dat het voor verwijdering zal worden voorgedragen. Het voldoet namelijk niet aan diverse conventies, zoals:

  • elk artikel moet starten met een inleidende zin waarin een soort definitie van het onderwerp wordt gegeven.
  • een citaat is mogelijk, maar zo'n lang citaat uit (in dit geval) de verkoopcatalogus is niet de bedoeling. Vat de nuttige informatie zelf samen, in eigen bewoordingen, en vermeldt de catalogus als bron/referentie.
  • het is niet de bedoeling om in het artikel te vermelden wat je nog van plan bent te doen. Het artikel staat nu 'voor het eggie' in de encyclopedie, en is dus geen concept meer.

Het kan dus helpen om een tekst eerst in een kladblok of op de eigen computer vorm te geven, en pas als je tevreden bent, publiceer je de tekst als 'echt' artikel. Het is dus niet de bedoeling om een concepttekst te plaatsen en daar dan rustig aan te gaan sleutelen: de tekst staat immers online, voor iedereen raadpleegbaar, én door iedereen aan te passen.

Je kunt eventueel {{mee bezig}} boven de tekst plaatsen, zodat anderen weten dat je nog niet klaar bent. Dat biedt je wat extra tijd. Thieu1972 (overleg) 23 aug 2021 19:04 (CEST)Reageren

Goedemiddag, ik zie dat het artikel is aangepast, maar om eerlijk te zijn is het er niet beter op geworden. Er is nog steeds geen heldere inleidende zin, er staat een gigantisch lang citaat (zonder bronvermelding - zie hier voor enige regels omtrent citeren), en de opmaak is erg onoverzichtelijk (van enige indeling in duidelijke paragrafen is geen sprake). Kijk ter inspiratie eens op een artikel als Kazerne Majoor Géruzet: de eerste zin legt uit 'wat, waar, wanneer', daarna wordt de historie van de kazerne beschreven, en uiteindelijk wordt afgesloten met bronnen en referenties. Zo zal een artikel er uit moeten zien. Kijk ook eens op Wikipedia:Conventies voor uitleg over de opbouw van een artikel. Thieu1972 (overleg) 24 aug 2021 17:20 (CEST)Reageren