Overleg gebruiker:Lepelaar/Dividendaandelen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Koos van den beukel in het onderwerp Enkele opmerkingen

Enkele opmerkingen[brontekst bewerken]

Dag Koos,

alhoewel ik van huis uit econoom ben, heb ik van dit onderdeel niet zoveel sjoege. Maar ik kan je misschien wel enkele suggesties aan de hand doen om het artikel wat meer "encyclopedisch" te maken. Het onderwerp lijkt me sowieso geschikt voor Wikipedia, trouwens. En dat het er zomaar afgeknikkerd werd..... Ach ja. Wat zal ik daar over zeggen. Het is niet bepaald uitnodigend voor "beginnende Wikipedianen". Laat ik het daar maar bij houden.

Allereerst: ik vind niet zo heel duidelijk worden waar het nou precies over gaat. In de inleiding (die eigenlijk niet meer zou moeten zijn dan een samenvatting van het lemma) duid je het begrip kort aan. Ik verwacht dan dat je daar in de eerstvolgende paragraaf uitgebreid op terugkomt. Maar de hoogdividend-aandelen komen in deze paragraaf eigenlijk alleen terloops terug. Dat mag dus rustig een stuk uitgebreider.

Verder: de toon van het artikel zou wel wat formeler mogen. Een voorbeeld: ".... wanneer je een dividend hoog noemt...." Zoiets. Dat zou wel wat "strakker" mogen.

Sommige gebruikte bronnen vind ik niet zo heel sterk. Citeren uit de Engelstalige Wikipedia..... Tja. Wikipedia is geen betrouwbare bron. Zeker dit lemma, waar nog een banner boven staat. Daar zou ik niet te zwaar op willen leunen. Integendeel. Beter zelf een goed ding maken, en dat evt. t.z.t. naar de Engelse "exporteren". De tweede voetnoot "doet het niet". Wat betreft de derde voetnoot zou ik eigenlijk wel een soort korte (Nederlandse) toelichting op de index willen zien.

In de paragraaf "Kritiek": Waar komen Modigliani en Miller ineens vandaan? Geen bron, terwijl dit nu bij uitstek iets is waarvoor je naar een bron zou moeten verwijzen. Of is het voetnoot 4? Dan is dat niet duidelijk.

De paragraaf "Actualiseren bij koopbeslissing" vind ik ook een beetje een ongelukkige insteek hebben. We schrijven geen handleiding voor beleggers. Anders formuleren!

Tot zover even, ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Overigens helemaal niet slecht om dit soort lastige dingen eerst in je "kladblok" te zetten en wat feedback te vragen. Doe ik (na al die jaren) ook nog regelmatig. Succes ermee! --Dick Bos (overleg) 27 mrt 2016 19:15 (CEST)Reageren