Overleg gebruiker:Siebrand

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ik ben lid van de Vereniging Wikimedia Nederland . Help jij ook mee om Wikipedia en haar zusterprojecten vooruit te helpen als bron van vrije kennis? – word lid! WikimediaNederlandLid.png
Archief


Translatewiki[bewerken]

Beste Siebrand,

Wil je eens een keertje naar je overleg op translatewiki kijken? Ik bedoel dan natuurlijk de berichten van Trijnstel en Sjoerddebruin. Wat hier gebeurt is gewoon van de zotte. Zeker omdat je niet reageert op overleg hier. Het is je nu al vaak genoeg vriendelijk gevraagd maar je reageert niet maar je drukt wel gewoon je eigen zin door waarmee je de reputatie van dit project ernstig beschadigd. Ik stel daarom voor dat je deze fout zo spoedig mogelijk hersteld en dat je in het vervolg echt wat voorzichtiger bent. Dit is ondertussen geen vriendelijk verzoek meer maar een zeer dringend verzoek om hier met de hoogste prioriteit naar te kijken, zeker omdat je de gemeenschap simpelweg ondermijnt. Natuur12 (overleg) 3 dec 2014 16:34 (CET)

Ga je die fout nog herstellen of hoe zit dat? Natuur12 (overleg) 3 jan 2015 23:58 (CET)
er is geen fout te herstellen. Ik zou het overigens waarderen als je iets meer respect en realiteitszin aan de dag legt in de wijze waarop je medegebruikers aanspreekt. Alvast dank en nog de beste wensen voor 2015! Groet, 83.87.21.107 4 jan 2015 00:01 (CET)
Respect hebben voor het gedrag dat je hier vertoond is vrij onmogelijk. Je hebt het aanzien van deze encyclopedie ernstig beschadigt en weigert dat recht te zetten. Moet ik na alle respectvolle uitleg nog een keer respectvol uitleggen dat je die fout moet herstellen? I don't think so. Als jij te besodemietert bent om wat met valide kritiek te doen en om het aanzien van deze encyclopedie op te vijzelen heb ik daar 0 maar dan ook echt 0 respect voor. Men heeft het je heel aardig uitgelegd en nu zeg ik het je heel dwingend. Of je hersteld die gruwelijke taalfout of je hebt een blokkade aan je broek wegens het opzettelijk beschadigen van de encyclopedie. Jij ook een heel fijn 2015 toegewenst maar zet dat ego eens aan de kant. Natuur12 (overleg) 4 jan 2015 00:04 (CET)
Zeg Natuur12 wil jij een beetje dimmen? Je bent niet de baas van dit project, gedraag je zoals van een voorbeeldfunctionaris verwacht mag worden, dreigen met een blok om je zin te krijgen, dat is ver over de top/ Peter b (overleg) 4 jan 2015 00:08 (CET)
En heeft bovendien geen zin. Maar ik zou wel iets meer medewerking van Siebrand willen krijgen. Niet overleggen en wijzigingen terugdraaien enkel omdat hij vindt dat hij gelijk heeft vind ik niet echt constructief. Bovendien staat ook de gemeenschap niet achter die vreemde vertalingen... Trijnsteloverleg 4 jan 2015 00:17 (CET)
Natuur12, dimmen. Deze intimidatie vind ik echt veel en veel te ver gaan. MediaWiki:Userlogin-noaccount/nl kan je gewoon aanpassen als je denkt dat je een betere vertaling hebt. Multichill (overleg) 5 jan 2015 14:43 (CET)
Dat heeft geen effect op de vertaling van de app. Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jan 2015 14:45 (CET)
Hoi Siebrand, op je overlegpagina op translatewiki stelt Multichill voor om gebruikersnaam te gebruiken. Is dat een alternatief waar jij je in kan vinden? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 9 jan 2015 13:02 (CET)

Ik heb aan de Taalunie gevraagd. De Taalunie zegt dat "Hebt u al een gebruiker?" een vreemde zin is, terwijl "Hebt u al een account?" wel een normale formulering is. Ik heb daarom ook de zinnen gewijzigd naar de tweede zin. Robin0van0der0vliet (overlegpagina) (bijdragen) 21 jan 2015 20:03 (CET)

Copyvio Gemeentewapen/gemeentevlag[bewerken]

Siebrand, Ik zag dat jouw bot op De Friese Meren het wapen en vlag had gemarkeerd als "Copyright violation", dat kan niet: zie deze (Engelse) tekst. Hoewel gemeenten voorbehoud maken voor Café "Het Wapen van xxxxx" waar vaak toestemming voor moet worden gevraagd aan de gemeente

" This image depicts a coat of arms of a (former) Dutch governmental jurisdiction, municipality, province, water board (Dutch: "Waterschap") or diocese. These coats of arms have been registered with the Hoge Raad van Adel [1], and are/were being used by the organisation to which the coat of arms was granted by Royal Decree (Dutch: Koninklijk Besluit). Every person is allowed to use the image of the arms, with some restrictions, see fragment below of the Ministerial Notice memo MinBiZa (Dutch).

Fragment from the memo: The depiction of a municipal coat of arms is allowed: the municipality holds no rights of creation of the coat of arms. There is also no objection against the use of a municipal coat of arms al for localising objects that are traded or that are being advertised, just as long it is ensured that no impression of municipal involvement or responsibility is created.

In view of Dutch legislation the use of the arms or reproductions thereof is regarded as being in the public domain. Everybody is allowed to make a drawing of the arms (on paper or electronically) in his/her own style based on the Royal Decree and claim it to be the arms of the municipality and uses it within the restrictions shown above. But there is copyright on each individual representation of the arms. This copyright lies with the artist that made that specific drawing based on the Royal Decree, not by the municipality."


Gelieve hier rekening mee te houden. Met vriendelijke groet, Bramvr (overleg) 25 jan 2015 14:05 (CET)

Hoi Bramvr, je klaagt bij de verkeerde, Commonsdelinker voert alleen maar commando's uit die op commons aan hem gegeven zijn. Als je de bewerkingssamenvatting goed leest zal je zien dat je bij commons:User:INeverCry moet zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 25 jan 2015 17:47 (CET)
Met excuses Siebrand. Zal het bij INeverCry onder de aandacht brengen - Bramvr (overleg) 25 jan 2015 20:20 (CET)
@Bramvr, even in deze discussie mengende: Verwijdering van auteursrechtelijk beschermd materiaal kan wel degelijk, er is namelijk aan enkele voorwaarden niet voldaan. Er was wel degelijk sprake van een "Copyright violation", tenminste, ik neem aan dat de verwijderde afbeeldingen de ORIGINELE afbeeldingen waren afkomstig van de HRvA? Daar berust wel degelijk auteursrecht op, dat staat ook in de door jou (in het Engels) en mijn (in het Nederlands) onderstaande licentie vermeld:
"...Het is iedereen toegestaan een afbeelding van het wapen te gebruiken, zolang aan enkele voorwaarden is voldaan, zie de Ministeriële circulaire memo MinBiZa (Dutch). Volgens de Nederlandse wetgeving het gebruik van een wapen is dus vrij toegestaan en daarom in het publiek Domein. Iedereen kan een wapen tekenen (op papier of electronisch) in zijn/haar eigen stijl gebaseerd op de beschrijving van het Koninklijk Besluit. Een dergelijk wapen geldt als het wapen van het overheidslichaam en kan ook zo genoemd worden binnen de restricties van bovenstaande circulaire. Echter, op iedere afzonderlijke tekening ligt auteursrecht van de maker van die tekening. Gebruik van een dergelijke tekening vereist dus toestemming van de rechthebbende; de tekenaar, niet het overheidslichaam."
In dat geval; het uploaden naar Commons van afbeeldingen die niet van jou zijn, vervolgens daar vrijgeven voor commercieel gebruik: dát kan niet. Alleen een wapen dat in een EIGEN STIJL getekend is kan geupload worden naar Commons en daarmee commercieel (!!) vrijgegeven worden. (Dus ook die kroeg "het wapen van..." kan het dan ineens volkomen legaal gebruiken. Dat kan niet de bedoeling zijn?)
...Op iedere afzonderlijke tekening ligt automatisch auteursrecht van de maker van die tekening, ook bij wapens! In het geval van de verwijderde afbeeldingen ligt auteursrecht bij de maker van die tekening, niet bij de gemeente of diegene die het heeft geupload daar. Tenzij de gemeente de afbeelding onder bescherming (zie: Ministeriële circulaire memo MinBiZa ) geplaatst heeft. Dus ik vraag me af indien aan die voorwaarde van het ministerie is voldaan, het vragen van toestemming van de gemeente middels OTRS? Als dat i.d.d. gebeurd was, zou het zeker niet zijn verwijderd. Wees voorzichtig met het uploaden van afbeeldingen die niet van jezelf zijn. Dat is ook de reden waarom ik ze allemaal zelf teken, in een eigen stijl. Ik ga er vanuit dat INeverCry zal de afbeeldingen verwijderd heeft volgens de geldende regels en richtlijnen; het niet voldoen van de licenties. MVG Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 25 jan 2015 21:08 (CET)
Afbeelding was letterlijk overgenomen van de gemeentewebsite. Heb het net even gecheckt. Natuur12 (overleg) 25 jan 2015 21:11 (CET)
Arch en Natuur12, Glashelder jullie uitleg zo. Als ze dat ook even als reden invullen, hoef ik niet tig mensen hiermee "lastig te vallen".- Bramvr (overleg) 26 jan 2015 00:56 (CET)

ontmoeten[bewerken]

Hoi Siebrand, een klein verzoekje. Je herinnert je vast wel dat wij elkaar jaren geleden hebben ontmoet ;-). Zou jij dat kunnen aangeven op deze pagina: [[1]]. Ik vind dat een mooi initiatief. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 28 jan 2015 11:50 (CET)

Ha Elly! Lang geleden, maar ik herinner me jou natuurlijk nog. Ik ga het regelen. Groet, Siebrand 28 jan 2015 21:09 (CET)
fijn, thnx! Elly (overleg) 28 jan 2015 21:21 (CET)