Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:TuurBrandt3

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door VanBuren
Welkom op Wikipedia, TuurBrandt3! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.381 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

M.b.t. uw bijdrage Col de la Lichtervelde, zie hier voor de mogelijkheid tot reageren. VanBuren (overleg) 19 mrt 2022 22:01 (CET)Reageren

Col de la Lichtervelde[brontekst bewerken]

Col de la Lichtervelde is een roemruchtige, puissante berg gelegen in het idyllische hooggebergte van Lichtervelde. Deze berg staat notoir om zijn finale rol in de jaarlijkse organisatie van de fameuze koers die wordt georganiseerd door de recreatieve wielerclub 'Col de la Lichtervelde'. Meestal is dit de plek waar de puncheurs de koers hun hand ordonneren, een chasse patate is vaak het gevolg van deze arbitraire acties, obstinaat zijn is dus hier broodnodig.

Degenen die hier triomferen en alle competitie het onderspit lieten delven luiden als volgt:

-Eddy Merckx (2000) -Jonas Rickaert (2001) -Eddy Planckaert (2002) -Frank Vandenbroucke (2003) -Karel Brouckaert (2004) -Christophe Warlop (2005-2006) -Bram Wyffels (2007) -Wout Van Aert (2008) -Frankie Dereeper (2009-2010-2011) -Tuur Brandt (2012-2019) -Philippe Lombaert (2013) -Marc Decaluwe (2014-2015)- Mulan Brakka (2016) -Lukas Warlop (2017-2020) -Benny Eddo (2018) -Louis Brouckaert (2021) -2022 uitslagen reeds niet gerenommeerd

Geschiedvorsing Van de Col de la Lichtervelde De leerrijke geschiedenis van de col betuigt van veel heldhaftige en markante exploten. Hier een paar saillante verrichtingen,

Hetzij een half decennia geleden ware le monarch de col Louis Brouckaert die op een lumineuze wijze fietsend de col annexeerde, met een klasseflits van een derde minuut. deze anaerobische act staat in de strava geschiedenis geciteerd. Wat hem veel piëteit opleverde. deze actie was significant voor de geschiedvorsing van de Col de la Lichtervelde

De Titelhouder van de 1876 Lebbe 'Giacommeli' Steen (in de volksmond 'Pizzapuntje') citeerde ooit:' Hetzij dat iemand verkondigt de Col ongecompliceerd op te reiken, wees dan op uw hoede dat dit steevast een cassandra voorspelling is' , Deze passage staat in het hart van de Col gekerfd, Wat vele mensen inspireerden. De wijsgeer Giacommeli had nog meerdere qoutaties zoals "finis justificat modo" (het doel heiligt de middelen)

Statistieken De statistieken verdoezelen de Col niet met een virtuoze max stijgingspercentage van 8% specifeert de pregnante Col niet teleur, voorkennis is dus steevast pragmatisch. niet enkel de stijgingspercentage is van relevantie, het gemiddelde stijgingspercentage van 4% (minutieus 4.4%) is dus toch wel delicaat. Kortom de Col is dus pernicieus, onderschat deze berg dus niet. de meeste mensen starten lucullisch, kordaat aan de voet wat ze maar al te vaak jeremiëren. Uit ervaring is het huzarenstukje aan de top de plek waar je de puntjes op de ï moet zetten.