Overleg gebruiker:Wikiwonder2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Wutsje in het onderwerp Vraag
Welkom op Wikipedia!

Wikipedia is bedoeld als een vrij beschikbare, vrij bewerkbare en neutrale encyclopedie voor iedereen. Hoewel iedereen van harte is uitgenodigd om Wikipedia te bewerken, vond een medewerker aan de encyclopedie een of meer van uw bewerkingen niet constructief. Deze bewerking(en) is/zijn daarom teruggedraaid of verwijderd. Experimenteren en oefenen met bewerken kan in een speciaal daarvoor bedoelde pagina, die de Wikipedia-zandbak wordt genoemd. Klik hier om naar de zandbak te gaan.
Zie ook: welkom voor nieuwkomers.

  1. 5 jan 2021 niet-neutrale toevoeging / eigen interpretatie aan Dood van George Floyd, zie hieronder
  2. 5 jan 2021 toevoegen tirade aan betreffend artikel
  3. 6 jan 2021 20:42 (CET) niet-neutrale toevoeging/interpretatie aan Nationaal monument slavernijverleden ("Alweer bleek dat gekleurde gemeenschap - en met name Surinamers - het hypocriete geknuffel van de politiek correcte elite meer dan zat is").

Vraag[brontekst bewerken]

Beste Wikiwonder2,

Zou u alstublieft WP:GOO, WP:NPOV, WP:VER en WP:KOEL willen doorlezen? Alvast bedankt. Mvg, Encycloon (overleg) 5 jan 2021 23:18 (CET)Reageren

Beste Encycloon

Zal ik zeker doen maar kunt u aangeven wat er fout is aan mijn stukje ? Wat is er mis met het toevoegen van verwijzingen naar de feiten die mede ondersteund worden door de beelden van de bodycams van politiemensen die betrokken waren bij de dood van George Floyd ? Waarom is er geen open eerlijk debat op wiki? Waarom rücksichtslos censorship ? Enkele jaren gelee zag ik dat Pavlov gedrag ook al bij een islamitisch schrijver die op de wiki bij hoog en bij laag beweerde dat de koran alle wetenschap die we nu hebben middels onafhankelijk onderzoek ...... WE MOETEN NAAR MIJN MENING WIKI SERIEUS NEMEN EN DERHALVE IS ER GEEN PLAATS VOOR GELOVIGEN DIE HUN GELOOF WILLEN PRESENTEREN ALS FEITEN....De rellen in de VS na de beslissing van het OM niet tot vervolging over te gaan tonen aan dat er sprake is van overmatige emotie in raciale kwesties.Het is revanchisme alsook fatsoensrakkerij en in het geval van wiki (Mutsje) een détournement de pouvoir.https://www.telegraaf.nl/nieuws/1330795885/agent-vrijgepleit-na-schoten-op-zwarte-jacob-blake-29 Vergeet niet dat er tgv wraakgevoelens alsook fatsoensrakkerij 19 doden gevallen zijn en er een schade werd aangericht van 200 miljoen.Ik ben het een beetje zat - mede gezien mijn Surinaamse roots - dat gefrustreerde zielen alsook witte naïeve gutmenschen mede DE bron zijn die hebben geleid tot DE VLOEDGOLF van ellende alsook leugens.Door voorbij te gaan aan de geschiedenis en de waarheid komen we nooit tot een oplossing en vredig samenleven.


Dood van George Floyd


Een man laat een foto achter bij een herdenkingsplek voor George Floyd, twee dagen na zijn overlijden.

Plaats Powderhorn, Minneapolis Coördinaten 44° 56′ NB, 93° 16′ WL Datum 25 mei 2020 Tijd Circa 20.08-20.28 CST Verdachte(n) Derek C. (moord zonder voorbedachten rade, doodslag); Tou T., J. Alexander K. en Thomas L. (medeplichtigheid bij moord zonder voorbedachten rade) Slachtoffer(s) George Floyd



De dood van George Floyd, een Afro-Amerikaanse man, vond plaats in Minneapolis (Minnesota) op 25 mei 2020. De 46-jarige Floyd stierf nadat de politieagent Derek Chauvin met zijn knie meer dan acht minuten op Floyds nek had geleund, terwijl deze geboeid met zijn buik op straat lag. Twee andere agenten leunden gelijktijdig met hun knieën op zijn rug en een vierde agent hield het publiek op afstand. Nadat Floyd na ongeveer zes minuten buiten bewustzijn was geraakt, hield Chauvin zijn knie nog bijna drie minuten op Floyds nek. Floyd werd hierna in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd; een poging tot reanimatie in de ambulance mocht niet meer baten. Hij werd bij aankomst in het ziekenhuis doodverklaard.

De mishandeling werd door omstanders met een mobiele telefoon gefilmd en rechtstreeks uitgezonden via Facebook Live. Dit trok de aandacht van de Amerikaanse media. Vreemd genoeg publiceerde de overheid niet direct de verschillende opnames die werden gemaakt door verschillende bodycams, later gebeurde dit wel.Het gebeuren werd wereldnieuws en leidde tot protesten in Minneapolis en andere steden wereldwijd tegen racisme. Zulks zonder dat pers,politiek en publiek de beelden van de bodycams gezien hadden. Belangrijk hier is dat Floyd nog voordat er sprake was van neerdrukken op de grond door meerdere dienders in de politieauto zei ademhalingsproblemen te hebben, dat zou als onzorgvuldigheid van de politie gekwalificeerd kunnen worden.(zie op 10.18) In een later stadium riep Floyd diverse malen aanhalingsproblemen te hebben helaas reageerde politie niet alert op deze uitspraken. De protesten ontaardden niet allemaal maar veelvuldig in rellen en plunderingen.Er ontstond een schade van 200 miljoen,19 doden waren te betreuren en 14.000 arrestaties werden verricht. Al langer klaagden Amerikaanse mensenrechtenorganisaties over een volgens hen discriminerende behandeling van zwarten door de politie, zonder dat dit tot verbetering leidde.

Bij de arrestatie van Floyd waren vier agenten betrokken. Allen werden kort na het overlijden van Floyd ontslagen. Chauvin werd op 29 mei 2020 gearresteerd op verdenking van dood door schuld, later verzwaard tot doodslag. De aanklacht "doodslag" - een stuk erger dan "dood door schuld" - is merkwaardig immers nog voordat er sprake was van het op de grond drukken van Floyd zei deze ademhalingsproblemen te hebben.Gezien het feit dat het Amerikaanse openbaar ministerie de bodycam films gezien moet hebben lijkt deze beslissing ingegeven door politiek overwegingen. Nalatigheid en daarmee 'dood door schuld' is ook al vreemd te meer vast staat dat meerdere agenten Floyd zijn ademhaling controleren (17.22). Op 17.42 roept omstander tegen agenten "he is not responsive right now" dat is onjuist, op 18.04 vraagt zelfde omstander pols te controleren dat is dan echter al gebeurd door een politieman. Buiten politieagent Derek Chauvin werden drie andere betrokken agenten op 3 juni 2020 gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan doodslag.

Betrokken personen George Floyd

George Floyd, vader van vermoedeijk vijf kinderen aan wiens opvoeding hij geen aandacht heeft besteed, was een Amerikaanse man van Afro-Amerikaanse afkomst. Hij werkte vijf jaar als beveiliger voor een restaurant in Minneapolis voordat hij zijn baan verloor als gevolg van de in 2020 uitgebroken coronapandemie.Floyd werd eerder meermaals veroordeeld o.a. voor gewapende overval en drugsgebruik. Bij de overval deed Floyd zich voor als medewerker waterleverancier en hield hij pistool tegen buik van zwangere vrouw.

Op 9 juni werd hij begraven in Pearland in Texas, de staat waar hij opgroeide. Vooraf was er een herdenkingsdienst in de kerk van Houston.

Agenten

Chauvin was een toen 44 jaar oude blanke man die sinds 2001 als politieagent voor de Minneapolis Police Department werkte. Hij had achttien klachten op zijn naam staan, waarvan twee resulteerden in een officiële berisping.Chauvin is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. Een eerder verhaal dat Floyd en Chauvin elkaar kenden van werk in een nachtclub bleek onjuist en daarmee is de kwaadaardige suggestie van de advocaat van de familie Floyd als zou er moord op Floyd ontkracht.

Een van de drie andere agenten werd in 2017 aangeklaagd voor het gebruik van buitensporig geweld tijdens het uitvoeren van zijn ambt. De zaak werd buiten de rechtbank om met 25.000 Amerikaanse dollar beslecht. De andere twee agenten waren nog maar kort in dienst.

Alle vier agenten werden kort na het overlijden van Floyd ontslagen en in staat van beschuldiging gesteld. De agent die zijn knie op Floyds nek legde, riskeert een celstraf van maximaal 40 jaar.

Gebeurtenissen Verklaringen van politie en ambulancepersoneel

Kort na acht uur 's avonds op 25 mei, Memorial Day, reageerden de politie van Minneapolis op een melding van betaling met vervalst geld op Chicago Avenue South in de wijk Powderhorn. Volgens een mede-eigenaar van een nabije voedselzaak stelde een medewerker vast dat Floyd had getracht te betalen met een vervalst 20 dollar-biljet. Hierop werd de politie gebeld, die Floyd aantrof in een auto in de buurt. Floyd zou volgens hen onder invloed geweest zijn en zulks bleek ook later na autopsie. Een woordvoerder van de politie stelde dat de agenten hem hadden opgedragen het voertuig te verlaten, waarna hij zich fysiek zou hebben verzet. De twee agenten vroegen hem vervolgens in te stappen in de politieauto, waarna hij schreeuwde dat hij claustrofobisch was en hij in paniek raakte. Hierna arriveerden nog twee agenten voor versterking, onder wie de agent die zijn knie minutenlang op Floyd zijn nek hield.

Volgens de politie van Minneapolis konden de agenten de verdachte in de handboeien slaan en constateerden ze dat hij leed aan medische problemen. Hierop belden ze een ambulance. Volgens de verklaring van de politie werden bij de arrestatie geen wapens gebruikt.Die verklaring is niet conform de waarheid er is sprake met dreiging middels vuurwapen voordat Floyd uit de auto komt.(zie 32.36) Volgens de Minneapolis Fire Department transporteerde ambulancepersoneel de man van de locatie en trachtte hem te reanimeren. Ze constateerden dat hij geen hartslag had en niet reageerde op de medische handelingen. Floyd werd vervolgens naar het Hennepin County Medical Center gebracht, waar hij dood werd verklaard.

Livevideo

Een deel van de arrestatie werd door een omstander gefilmd en rechtstreeks uitgezonden via Facebook Live. Deze video ging al snel viraal. In de video is te zien dat een agent met een knie op Floyds nek drukt.

Op het moment dat de video begint, ligt Floyd al met zijn borst naar beneden gedrukt op de straat, terwijl de agent op diens nek knielt en hem vernederend toespreekt. Floyd vraagt de knie van zijn nek te halen en geeft aan te stikken. Eerder reageerde politie met "Je kunt spreken, dus je kunt ademhalen". Een omstander roept de agent op om Floyd ademruimte te geven. Ondanks de aanhoudende smeekbedes van Floyd en de reacties van de omstanders haalt de politieman zijn knie niet van Floyds nek. Floyd stopt uiteindelijk met proberen op te staan.Later verliest hij zijn bewustzijn.In de pers en op internet werd vermeld dat Floyd een bloedneus heeft en in zijn broek plast.Bodycam beelden gemaakt in de ambulance tonen echter dat dit onjuist is.(52.31) Omstanders vroegen eerder aan Floyds pols te meten evenwel dat gebeurde reeds voor dat verzoek.

De agent haalde pas zijn knie van Floyds nek toen medische hulpdiensten arriveerden om zijn lichaam op een brancard te tillen. Hij werd in een ambulance weggereden. Deze video laat zien dat de politieman minstens zeven minuten op Floyds nek heeft geknield.

Ander videomateriaal

Een tweede video van een omstander, die is opgenomen vanuit een voertuig, laat zien hoe Floyd uit zijn auto wordt gehaald. Uit deze beelden blijkt, volgens verschillende mediakanalen, niet dat Floyd weerstand bood.Het spijtig dat media kanalen misinformatie verspreid hebben ten gevolge van op zijn minst onzorgvuldigheid immers uit opnamen van de bodycams blijkt het tegendeel.Door het geven van een onvolledig beeld van de werkelijkheid is de media mede verantwoordelijk voor de gespannen sfeer die overal ter wereld ontstond.

Terwijl de arrestatie - zo blijkt uit de video opnamen van de bodycams - ruim 20 minuten duurde komt krijgt het publiek een slechts zes minuten durende video van een bewakingscamera van een nabijgelegen restaurant te zien die werd verspreid door de nieuwsmedia. Deze bewakingscamera video toont twee agenten die een man uit een voertuig verwijderen. De man is geboeid en wordt naar het trottoir gebracht, waar hij gaat zitten. Een derde agent arriveert. Later helpt een agent de man weer opstaan, en twee agenten brengen de man naar een politievoertuig, waar de man zich op de grond laat vallen klaarblijkelijk met doel niet in de politieauto te stappen.(6.56) Hoewel de politie aanvankelijk beweerde dat Floyd zich fysiek tegen de arrestatie had verzet, toont deze bewakingsvideo dat agenten hem rustig vasthouden, opmerkelijk is dat uit de bodycam opnamen wel degelijk blijkt dat Floyd zich verzet er is overduidelijk sprake van commotie en niet van rustig vasthouden. Het is opmerkelijk hoe bijvoorbeeld de New York Times middels editwerk een onvolledig beeld van de werkelijkheid schetst.

Doodsoorzaak

De eerste autopsie werd in opdracht van de autoriteiten uitgevoerd en aanvankelijk was de uitslag daarvan dat Floyd overleed aan een combinatie van atheromatose van het hart, hypertensie, fentanylvergiftiging en recent gebruik van methamfetamine. De familie van Floyd vertrouwde deze uitslag niet en liet daarom een tweede autopsie uitvoeren door een onafhankelijke partij, Michael Baden en Allecia Wilson, en zij concludeerden dat verstikking de doodsoorzaak was. Na deze tweede autopsie heeft de patholoog van de eerste autopsie zijn rapport herzien en bevestigd 'dat Floyd overleed doordat er niet genoeg bloed naar zijn hersenen stroomde als gevolg van de zitten op de nek terwijl hij in bedwang werd gehouden door de politieagenten van Minneapolis'. Dat herzien van autopsie rapport is merkwaardig en lijkt gevolg van politieke druk immers Floyd was een druggebruiker en er is komen vaststaan dat de gedragingen van Floyd mogelijk mede gevolg zijn van het ten tijde van zijn arrestatie onder invloed zijn van harddrugs gezien het feit dat er harddrugs in zijn bloed werd vastgesteld bij de eerde autopsie.Buiten dat bleek Floyd aan Covid-19 te lijden.

Protesten

Zie Protesten na de dood van George Floyd voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De dood van Floyd zorgde ervoor dat er in de VS meerdere dagen werd gedemonstreerd tegen politiegeweld dat protest liep uit op plunderingen en vernielingen, heeft 19 mensen het leven gekost en een schade van 200 miljoen veroorzaakt. Ook elders in de wereld ontstonden protsten alsook onlusten.Dat protest lijkt samen te hangen met de behoefte aan een martelaar alsook Coid-19 crisis en de dan aankomende verkiezingen in de VS immers in tegenstelling tot schandalig gedrag van de politie ten tijde van arrestatie Rodney King op 3 maart 1991 lijkt bij de arrestatie van Floyd er hooguit sprake van nalatigheid van de politie. Dat politie bevooroordeeld en racistisch kan optreden staat vast maar de keuze van enkelen om een overvaller en verslaafde - die probeert een ondernemer op te lichten - als martelaar te presenteren is opmerkelijk omdat zulks voorbij gaat aan de feiten.

Indianapolis op 29 mei 2020

Portret van George Floyd in het Mauerpark, Berlijn

Protest bij het Witte Huis

Queens, New York Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn er naast vreedzame protestacties ook rellen. Verschillende Amerikaanse staten willen de nationale garde inzetten tegen de rellen die zijn uitgebroken. De National Guard zou de lokale politie moeten ondersteunen. In zeker acht staten is hulp gevraagd van de reservestrijdkrachten. Het gaat om Minnesota, Ohio, Georgia, Colorado, Wisconsin, Kentucky, Utah en Texas. Ook hoofdstad Washington doet er een beroep op. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wikiwonder2 (overleg · bijdragen)  

Beste Wikiwonder2, een reactie op twee punten.

Algemeen[brontekst bewerken]

Ik zou met klem willen aanraden voorzichtig te zijn met termen als "censuur" en "fatsoensrakkerij". Gebruiker:Wutsje (niet "Mutsje") ken ik bepaald niet als behorend tot GELOVIGEN DIE HUN GELOOF WILLEN PRESENTEREN ALS FEITEN, wel als iemand die scherp op bronnen toeziet en de richtlijnen WP:GOO en WP:NPOV in het oog houdt. De ervaring leert ook dat als gebruikers zich gecensureerd voelen, dit meestal komt doordat zij onvoldoende bekend zijn met de richtlijnen op Wikipedia. "open eerlijk debat" is zeker mogelijk, ook over dit onderwerp, maar dat betekent niet per definitie dat een toevoeging tot die tijd kan blijven staan.

Over de toevoeging[brontekst bewerken]

Enkele citaten met toelichting van mij eronder.

Vreemd genoeg publiceerde de overheid niet direct de verschillende opnames die werden gemaakt door verschillende bodycams, later gebeurde dit wel[1].

Dat dit vreemd is, lijkt vooralsnog een eigen mening. Wat er mist is een secundaire bron die hierover geschreven heeft.

Belangrijk hier is dat Floyd nog voordat er sprake was van neerdrukken op de grond door meerdere dienders in de politieauto zei ademhalingsproblemen te hebben, dat zou als onzorgvuldigheid van de politie gekwalificeerd kunnen worden

Wie vindt dit belangrijk, wie zegt dat dit zo gekwalificeerd kan worden? Zelf camerabeelden analyseren is in strijd met het al genoemde WP:GOO.

Er ontstond een schade van 200 miljoen,19 doden waren te betreuren en 14.000 arrestaties werden verricht.[2]

Een Google-zoekresultaat is geen geschikte bron. Geef hier liever een specifieke gezaghebbende webpagina.

Het spijtig dat media kanalen misinformatie verspreid hebben ten gevolge van op zijn minst onzorgvuldigheid immers uit opnamen van de bodycams blijkt het tegendeel.Door het geven van een onvolledig beeld van de werkelijkheid is de media mede verantwoordelijk voor de gespannen sfeer die overal ter wereld ontstond.[3]

Dit is evident een eigen mening.

Het is opmerkelijk hoe bijvoorbeeld de New York Times middels editwerk een onvolledig beeld van de werkelijkheid schetst.[4]

Wederom een eigen mening, waar eerst een secundaire bron voor moet zijn.

Ik concludeer kortom dat de terugdraaiing terecht was, aangezien het merendeel origineel onderzoek is en er onvoldoende een neutraal standpunt wordt aangehouden. Mvg, Encycloon (overleg) 6 jan 2021 10:28 (CET)Reageren

Krijg sterk de indruk dat men elkaar dekt bij het maken van feiten.https://nl.wikipedia.org/wiki/Overeenstemmingsexperimenten_van_Asch

   Vreemd genoeg publiceerde de overheid niet direct de verschillende opnames die werden gemaakt door verschillende bodycams, later gebeurde dit wel[1].
   1.Dat dit vreemd is, lijkt vooralsnog een eigen mening. Wat er mist is een secundaire bron die hierover geschreven heeft.

1.Waarom is het vreemd dat de burger vraagt om transparantie? Ja ik begrijp dat overheid knoeit met feiten zo is gebleken tgv wikileaks en misdaden in Irakoorlog ook in kwestie toegenslagenfraude toonde Omtzigt aan dat overheid geneigd is te liegen. Het is niet zozeer een mening als wel een vaststaand feit dat de macht - door de eeuwen heen -draait en liegt. Dat draaien en liegen dat gebrek aan transparantie IS een mentaliteit die democratie aantast, zulks terwijl de overheid stelt democratie te willen bevorderen. Het is vreemd dat men enerzijds feiten achterhoudt en anderzijds zegt voor democratische openheid te zijn of wilt u beweren dat censuur en openheid het zelfde zijn....... https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/opinie/commentaren/transparantie-cruciaal-voor-democratie.120288.lynkx Daarom is het ook goed dat de pers,een wikipedia alsook een wikileaks het publiek de FEITEN toont. Die feiten worden niet getoond door bodycam opnamen in wiki artikel ongenoemd te laten.


   Belangrijk hier is dat Floyd nog voordat er sprake was van neerdrukken op de grond door meerdere dienders in de politieauto zei ademhalingsproblemen te hebben, dat zou als onzorgvuldigheid van de politie gekwalificeerd kunnen worden
   2.Wie vindt dit belangrijk, wie zegt dat dit zo gekwalificeerd kan worden? Zelf camerabeelden analyseren is in strijd met het al genoemde WP:GOO.

2.Ja,dat is belangrijk immers wanneer de politie deze signalen op juiste manier had opgepakt had men "zachter" dwz ZORGVULDIGER kunnen optreden en/of direct een ambulance kunnen bellen.Het FOUT dat politie aan die opmerking van Floyd voorbij is gegaan immers het toon ONZORGVULDIGHEID.Zulks zelfs afgezien van wettelijke voorschriften/dienstorders waaraan elke burger /elke diender onderhevig is.


   Er ontstond een schade van 200 miljoen,19 doden waren te betreuren en 14.000 arrestaties werden verricht.[2]
   3.Een Google-zoekresultaat is geen geschikte bron. Geef hier liever een specifieke gezaghebbende webpagina.

3.Dat had wellicht gedaan kunnen worden door mutske.IK sta altijd open voor veranderingen/verbeteringen uit de door mutske toegepaste censuur blijkt dat zij daar anders over denkt.Ze had kunnnen verwijzen naar Engelstalige wiki,die is toch gezaghebbend ? Daar wordt zelfs gesproken wordt over 500 miljoen schade.https://en.wikipedia.org/wiki/George_Floyd_protests Verbeter dan mijn verwijzing i.p.v. alles weg te halen op dictatoriale wijze.




   Het spijtig dat media kanalen misinformatie verspreid hebben ten gevolge van op zijn minst onzorgvuldigheid immers uit opnamen van de bodycams blijkt het tegendeel.Door het geven van een onvolledig beeld van de werkelijkheid is de media mede verantwoordelijk voor de gespannen sfeer die overal ter wereld ontstond.[3]
   4.Dit is evident een eigen mening.

4.Een eigen mening ? Wanneer de JUISTE info was verstrekt was vertrouwen in overheid niet zodanig aangetast geworden. Dan had elke potentiële demonstrant eerst zelf een oordeel kunnen vormen en daarmee standpunt kunnen innemen.Nu is er sprake geweest van onvolledig beeld dat woede heeft opgewekt.En dat is logisch immers indien men de videobeelden van omstanders ziet ontstaat er een totaal ander beeld.Wellicht dat u de wiki even kunt naslaan op de invloed die de pers heeft op het publiek (Theorie der öffentlichen Meinung).https://de.wikipedia.org/wiki/Schweigespirale


   Het is opmerkelijk hoe bijvoorbeeld de New York Times middels editwerk een onvolledig beeld van de werkelijkheid schetst.[4]
   5.Wederom een eigen mening, waar eerst een secundaire bron voor moet zijn.

5.Een secondaire bron ? Iedereen kan zien dat NYT geknipt heeft in opnames die door publiek gemaakt zijn. Zoals een oud spreekwoord zegt;"de halve waarheid is erger dan een leugen."

6.Ik concludeer kortom dat de terugdraaiing terecht was, aangezien het merendeel origineel onderzoek is en er onvoldoende een neutraal standpunt wordt aangehouden. Mvg, Encycloon (overleg) 6 jan 2021 10:28 (CET) 6.Ik concludeer dat op allerlei manieren het foute beeld dat geschetst is door kleurtjesknuffelaars - die tot de kerk van fatsoensrakkers behoren - de werkelijkheid geweld aandoet.Dat door feiten (beelden bodycams) onder tapijt te vegen.U kunt niet ontkennen dat de bodycam opnamen een belangrijk bron zijn van de geschiedschrijving en derhalve deel moeten uitmaken van het dossier.Door dossiers te "kuisen" is er meer dan eens een fout beeld ontstaan met als resultaat onrecht.Ik wijs hierbij nog even op de smerige streken van heer van Brummen m.b.t.schiedammerparkmoord ook zo'n gevalletje van delen uit dossier weghouden om een fout beeld te scheppen.https://www.vvoj.org/2008/03/26/justitie-hield-cruciaal-bewijs-achter-in-schiedammer-parkmoord/

En dan nog waarom zijn er behalve de door u aangehaalde punten OOK andere veranderingen weggehaald. Omdat die tonen dat Floyd geen held is, maar een gewetenloze rover , een junk en een crimineel ? Er is onevenredig gehandeld door mutsje en zelfs indien de door u aangehaalde punten onjuist zijn dan had daar een eerlijk en open debat over gevoerd kunnen worden evenwel dat gebeurde niet.De censor schrapt middels détournement de pouvoir en dat is direct gecorreleerd aan de afkeer van meningen die niet conform politiek correcte opinies zijn en dat doet men ZELFS indien die meningen middels feiten ondermeer bodycam beelden worden ondersteund. U fulmineert tegen "meningen " maar laat gelijkertijd na het met meningen doordesemde artikel in de wikipedia kritisch tegen het licht te houden. Ik daarentegen nam geen standpunt in en zulks blijkt bijvoorbeeld uit mijn kritiek op de overheid/het handelen van de politie maar ik schroom gelijkertijd niet om te tonen dat Floyd geen lieverdje was. Ik vraag u de feiten zoals door mij gepresenteerd in ogenschouw te nemen en mijn bijdrage te heroverwegen.

Conclusie; De schaamte tgv oneerlijk gedrag in het verleden - zijnde slavernij - wordt ontsloten door ander oneerlijk gedrag namelijk het onthouden van informatie en daarmee geschiedsvervalsing. Je ziet dat terug in " newspeak" zoals veranderen van de negerzoen in moorkop....https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:cGDZpY3ai5cJ:https://www.trouw.nl/cultuur-media/moorkoppen-negerzoenen-afrikaantjes-gaat-na-de-canon-ook-het-woordenboek-op-de-schop~b39152fb/+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=nl&client=firefox-b-d Lees Orwell 1984 en sluit u niet aan bij het ministerie van waarheid.https://www.open-overheid.nl/gastblog/gastblog-nationaal-archief1/ Ik betoog ondanks of wellicht dankzij mijn Surinaamse roots dat veranderen van de samenleving met als doel te komen tot gerechtigheid niet gediend is met censuur en fatsoensrakkerij maar dat die verandering vanuit de mens zelf moet komen, die verandering komt er niet door opzettelijk een fout beeld te schetsen middels achterhouden informatie. Sterker nog dat oneerlijke gedrag kan als een boemerang terugkeren en in een later stadium alleen schade veroorzaken. De gekleurde medemens is niets minder maar ook niets meer dan de niet gekleurde medemens en verdient het om op gelijkwaardige wijze behandeld/beoordeeld te worden daar horen leugens - hoe goed bedoeld ook - niet bij.

De koudwatervrees van mutske die op oneerlijke wijze tracht informatie tracht achter te houden DAT is racisme!

Zoals ik reeds eerder zei de gekleurde medemens is GEEN knuffeltje van de politiek correcte witte elite die nimmer daadwerkelijk heeft ervaren hoe het voelt tgv je huidskleur gediscrimineerd te worden.STOP DAARMEE. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wikiwonder2 (overleg · bijdragen)

Beste Wikiwonder2, over onder meer "Een secondaire bron ? Iedereen kan zien dat NYT geknipt heeft in opnames die door publiek gemaakt zijn." moet ik u nogmaals naar WP:GOO verwijzen. Daarnaast blijft ook WP:KOEL een nuttige pagina, want ik heb om eerlijk te zijn niet het idee dat we hier zakelijk uit gaan komen op deze manier.
"Het spijtig dat media kanalen misinformatie verspreid hebben ten gevolge van op zijn minst onzorgvuldigheid immers uit opnamen van de bodycams blijkt het tegendeel" is terdege een mening; wij zijn in onze artikelen neutraal en benoemen daarin dus niet bepaalde dingen als spijtig, mooi of vreemd.
"De gekleurde medemens is niets minder maar ook niets meer dan de niet gekleurde medemens en verdient het om op gelijkwaardige wijze behandeld/beoordeeld te worden" - daarin zijn we het uiteraard eens. Mvg, Encycloon (overleg) 6 jan 2021 18:21 (CET) PS: reageren mag gewoon hieronder.Reageren

Even terzijde: beste Wikiwonder2, wat een leuke naamgrapjes maakt u! En zo origineel ook, ik kom telkens niet meer bij! Dat ze wat seksistisch zijn geeft niet hoor, ik hou wel van mannen die duidelijk laten merken hoe ze eigenlijk over vrouwen denken. Zo stoer! Ga vooral zo door! Wutsje 6 jan 2021 19:03 (CET)Reageren

  1. RAW: George Floyd Minneapolis police body camera footage - YouTube. www.youtube.com. Geraadpleegd op 3 januari 2021.
  2. total amount of riots george floyd - Google zoeken. www.google.com. Geraadpleegd op 4 januari 2021.
  3. RAW: George Floyd Minneapolis police body camera footage - YouTube. www.youtube.com. Geraadpleegd op 4 januari 2021.
  4. Arrest Floyd. New York Times.