Overleg help:Gebruik van videobestanden (Ogg Theora)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Walter

Zoals deze pagina nu is was het niet mijn bedoeling. Ik ben voorstander voor een zo eenvoudig mogelijke pagina. Hoe minder erop hoe beter. Ik stel deze versie voor.

Ik zal hier mijn redenering uitleggen.

Een gemiddelde bezoeker leest een artikel en zie een video-link staan en wil die gaan bekijken, bijvb.

  1. Een flink percentage gaat op het icoontje klikken. Die komen op de beschrijvingspagina van dat icoontje uit.
    1. We zijn een stuk van het publiek kwijt. Er is op die beschrijvingspagina wel een duidelijke vermelding met wat ze moeten doen. Maar een flink stuk gaan het niet snappen.
  2. De rest zal waarschijnlijk op de link naar de media klikken zoals de bedoeling is. Enkel bij mensen die een recente versie van Linux gebruiken is het te verwachten dat dit gaat werken. Dus bij een 98% à 99% werkt het niet. Die krijgen een downloadvenster of een foutmelding van Windows Media Player. Hierdoor verliezen we opnieuw veel bezoekers die het opgeven.
  3. De volhouders zullen hopelijk het kleine vraagteken opmerken. Iets beters dan dat kan ik niet bedenken. Die komen dan op deze pagina uit.

We hebben dus mensen die na veel geknoei op die pagina uitkomen. Om de meeste hoop te hebben dat het dan gaat lukken moet die pagina volgens mij zo eenvoudig mogelijk. Niet meer informatie dan strikt noodzakelijk.

Dat is dan elementaire informatie over wat het probleem is waarom die video niet gewoon werkt. En een zo eenvouidig mogelijke oplossing aanbieden om het wel te laten werken.

Dus niet;

  • welke filmpjes er allemaal op Wikipedia aanwezig zijn -> men heeft er al eentje gevonden en het werkt niet. Men is niet aan het zoeken naar andere filmpjes, wel hoe ze te laten werken.
  • niet hoe zelf dergelijke filmpjes te maken
  • geen uitleg over winamp -> persoonlijk gebruikte ik dat ook toen ik nog windows gebruikte maar daar gaat het hier niet over. De mensen hebben reeds Windows Media Player. Die kennen ze. Het enigste wat ze nodig hebben zijn de juiste codecsen. En die kunnen ze downloaden en installeren en dan werkt het.

Sorry dat het zo'n uitleg is. Maar ik wou het liever zo doen dan de toevoegingen te verwijderen die met de beste bedoelingen geplaast zijn. Die info is trouwens best nuttig maar niet hier. Walter 9 nov 2005 13:39 (CET)Reageren