Overleg sjabloon:Navigatie vervoerbedrijven Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Airflow in het onderwerp Vermelding Connexxion dochterbedrijven

Vermelding Connexxion dochterbedrijven[brontekst bewerken]

Gezien ik zelf aangeef dat er eerst maar overleg gepleegd dient te worden, kan ik net zo goed even mijn eigen neerpennen. Ten eerste vind ik het storend dat Schalkcity zijn edit als "klein" heeft gemarkeerd. Je haalt dingen weg, dat is per definitie geen kleine wijziging tenzij je vandalisme weghaalt.

Verder zie ik niet in waarom bedrijven als GVU, Novio en Hermes niet genoemd moeten worden. Deze zijn voor 100% eigendom van Connexxion, dat klopt, dat zul je mij ook niet horen betwisten (ten hoogste betreuren). Maar het zijn nog wel eigen bedrijven, ook al zijn ze voor een groot deel geïntegreerd. Bovendien zijn de namen GVU, Novio en Hermes bekend bij de mensen uit die regio, niet de naam Connexxion. Weinig mensen zullen weten dat deze bedrijven onderdeel zijn van Connexxion. Zij kennen deze onder de eigen namen. Pas als Connexxion deze bedrijven opdoekt en onder naam die regio's gaat exploiteren kun je ze schrappen uit een lijst of sjabloon dat over de huidige Nederlandse OV bedrijven gaat.

Ook kan ik me herinneren dat we enkele jaren terug iets soortgelijks hadden. Ik weet niet waar, volgens mij in een artikel over de Nederlandse OV bedrijven (in ieder geval niet in dit sjabloon, daar is in de geschiedenis niets over terug te vinden in ieder geval). Daar ging het toen over de vermelding van BBA en SVN in die lijst. Dat zouden geen bedrijven maar merken zijn van respectievelijk Veolia en Connexxion. Ook toen is er met meerderheid besloten dat deze toch gewoon genoemd blijven, de mensen en lezers kennen immers die namen als hun vervoerder. Als Schalkcity van mening is dat GVU, Novio en Hermes toch niet thuis horen in het sjabloon, dan nodig ik hem/haar uit dit in het overleg kenbaar te maken. Als er met meerderheid besloten wordt deze te schrappen, dan ga ik daar natuurlijk in mee (wellicht kan Schalkcity mij met argumenten zelfs omstemmen, ik ben nooit te beroerd mijn eigen ongelijk in te zien).

Dit is overigens geen persoonlijk aanval op Schalkcity, ik hoop dat het niet als dusdanig overkomt. Ik waardeer zijn bijdragen zeer, maar soms is wat overleg toch eerst op zijn plaats.--Fogeltje 25 mei 2010 16:58 (CEST)Reageren

Ben het eens met Fogeltje. Je moet door de bril van de gemiddelde lezer kijken, die heeft niet zo veel verstand van openbaar vervoer, het is lastig, raar en een gemis als de betreffende bedrijven in het lijstje ontbreken. GVU, Novio en Hermes zijn eigenlijk zusterbedrijven van Connexxion geworden, maar dit betekent niet dat ze helemaal niet meer bestaan. De reiziger ziet Hermes op de bus staan, en de chauffeur is in dienst bij Hermes, niet bij Connexxion. Airflow 5 jul 2010 23:46 (CEST)Reageren
Opgelost met onderschrift, zo beter? Airflow 6 jul 2010 18:11 (CEST)Reageren