Portaal:Jazz/Uitgelicht 180

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

IJsselJazz is een jaarlijks jazzfestival in de Nederlandse plaats Gorssel, dat sinds 2006 elk tweede weekend in september plaatsvindt.

Het jazz- en bluesfestival heeft in de afgelopen jaren landelijke bekendheid gekregen en trekt zo'n 18.000 muziekliefhebbers. Vanaf diverse podia in het dorp presenteert Stichting IJsselJazz jaarlijks een keur aan artiesten van (inter-)nationale bodem. Het festival is vrij toegankelijk.

Opzet[brontekst bewerken]

IJsselJazz is een tweedaags festival. Het speelt zich af op de zaterdagavond en zondag. Op zaterdagavond staan talentvolle bands uit de regio geprogrammeerd. De zondag is de dag waarop de main acts optreden.

Het festival wordt gehouden in Gorssel, midden in het dorp. Er zijn twee podia: het Marktplein is het belangrijkste met de meeste ruimte voor het publiek. Hier treden jazz- en soulbands op. Parallel aan het programma op het Marktplein vinden op het Nijverheidsplein optredens van blues- en rockbands plaats. Het podium op het Nijverheidsplein is kleiner dan het podium op het Marktplein en heeft minder ruimte voor publiek.