Portaal:Rock/Lied/9

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chasing Cars is een nummer van de alternatieve rockgroep Snow Patrol. Het is als derde single uitgebracht van het album Eyes Open.

"Chasing Cars" viel in de hitlijsten op vanwege haar uithoudingsvermogen. Het is de op één na langstgenoteerde single in de Single Top 100 met 58 weken, is de langstgenoteerde single in de UK Singles Chart met 130 weken, en staat anno 2008 in de iTunes Top 100, hoewel niet achtereenvolgend. Het nummer werd bekend, doordat het in de slotaflevering van het derde seizoen van Grey's Anatomy werd gebruikt.

Het nummer gaat over de liefde. Zinnen als If I lay here/If I just lie here/Would you lay with me and just forget the world willen duidelijk maken dat het volgens tekstschrijver Gary Lightbody op een moment van liefde even niet uitmaakt waar de rest van de wereld mee bezig is. Ook zinnen als Forget what we're told/Before we get too old maken duidelijk dat het een erg gevoelsmatig lied is. Men zou dit lied als romantisch kunnen opvatten. Het nummer is net als andere nummers van Snow Patrol erg intiem, serieus en melancholisch.

Lightbody, de voorman van Snow Patrol, vindt dit nummer "het meest pure en het meest open liefdesliedje ooit geschreven." De uitdrukking "Chasing Cars" kwam van Lightbody's vader, refererend naar een meisje waar Lightbody helemaal wild van was: "You're like a dog chasing a car. You'll never catch it and you just wouldn't know what to do with it if you did.".