Naar inhoud springen

Restrictieve overeenkomsten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Restrictieve marktpraktijken)

Restrictieve overeenkomsten kan verwijzen naar:

  • Restrictieve overeenkomsten (Europese Unie): de op basis van artikel 101 Verdrag betreffende de Werking van de Europese Unie verboden overeenkomsten, besluiten van ondernemingsverenigingen en onderlinge afgestemde feitelijke gedragingen die de handel tussen lidstaten ongunstig kunnen beïnvloeden en ertoe strekken of als gevolg hebben dat de mededinging binnen de interne markt wordt verhinderd, beperkt of vervalst;
  • Restrictieve overeenkomsten (België), de op basis van artikel IV.1 Wetboek van Economisch Recht verboden overeenkomsten, besluiten van ondernemingsverenigingen en onderlinge afgestemde feitelijke gedragingen die de mededinging op minstens een wezenlijk deel van de Belgische markt verhinderen, beperken of vervalsen;
  • Mededingingsafspraken, de op basis van artikel 6, eerste lid verboden overeenkomsten tussen ondernemingen, besluiten van ondernemersverenigingen en onderling afgestemde feitelijke gedragingen van ondernemingen, die ertoe strekken of als gevolg hebben dat de mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan wordt verhinderd, beperkt of vervalst.
  • Restrictieve mededingingspraktijken (Europese Unie)


Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Restrictieve overeenkomsten inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Restrictieve overeenkomsten en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.