Rob Boskamp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Rob Boskamp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1976-heden
Genre(s) disco, dance, house, urban
Beroep diskjockey en muziekproducent
Label(s) Instant Groove Records, Big Boss Records, Urban Sound of Amsterdam, S.M.A.S.H Records
Act(s) The Domino Theory, NOW!, The Bongo Boys
Officiële website
(en) Discogs-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rob Boskamp is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1976 begint Boskamp als diskjockey in de discotheek 'Lucky Star' in Amsterdam. Daarna draaide hij in andere discotheken in Amsterdam (50/50 club, La Bouteille, Bekerfinale, Bistrotheek e.a.).[1]

Tussen 1980 en 1986 werkt hij bij de Amsterdamse radiozenders Decibel Radio en WAPS, en richt het rapmagazine Chill Out op.

In 1985 begint hij te werken voor de Disco Mix Club en vanaf 1989 schrijft hij voor het tijdschrift Disco Dance.

In 1990 verschijnt van de gelegenheidsformatie The Domino Theory de single Up The Par. De groep bestaat uit DJ Knowhow, Rudeboy Remmington, All Star Fresh en Rob Boskamp, die voor deze gelegenheid het pseudoniem The Missing Link kiest.[2]

In 1995 debuteert hij bij het Rotterdamse Urban Essentials als samensteller van een compilatiealbum waarvoor hij de tracks aan elkaar mixt.

Vanaf 1998 neemt het aantal DJ-gigs steeds verder toe voor Boskamp, waardoor hij zijn activiteiten als labelbaas moet terugschroeven. Wel blijft hij als recensent actief voor het vakblad Mega Media en stelt hij diverse mixalbums samen voor Essential Dance Music in Rotterdam.

In 2001 is Boskamp iedere vrijdagmiddag live bij BNN op 3FM te horen in het programma van Ruud de Wild met een house-mix van vijftien minuten.

Vanaf 2003 stelt DJ Rob Boskamp mixalbums en compilaties samen onder andere voor EMI (Soultown met soul, jazz en funk uit de jaren zestig en zeventig), voor Sony (Mash Up met combinaties instrumentale nummers met vocale tracks), voor Disky Dance (discoklassiekers die zijn omgebouwd tot housetracks, de compilatie This Is Trance en The Remixes) en voor RMR Music (Dutch Electro 1 en 2).

Vanaf 2003 produceert hij onder andere Rocket 2 You, Shake It, Pump It, In The Evening, Don't Stop (met Bob Snoeijer), Get Ur Ass Up, Dirty Bitch en Music Makes Me Happy.[1]