Courthouse Square

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Spotvogelplein)
Courthouse Square in 2011

Courthouse Square (Nederlands: Gerechtsgebouwplein) is een backlot in de Universal Studios Lot in Universal City, Californië. De set bestaat uit verschillende gevels die een archetypisch Amerikaans stadsplein vormen met een gerechtsgebouw als middelpunt. De set werd gebouwd voor de film An Act of Murder uit 1948 en was te zien als het centrum van Hill Valley in de Back to the Future-trilogie en als Kingston Falls in de Gremlins-serie.

Voorafgaand aan de Back to the Future-serie stond het gebied bekend als Mockingbird Square (Spotvogelplein) vanwege de rol die het speelde in de film To Kill a Mockingbird. Het werd verschillende keren ernstig beschadigd door brand, onder andere in 1957, 1990 en 2008. Na elk incident werd het herbouwd.

Branden[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Brand in Universal Studios Hollywood voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 1 juni 2008 brak in de vroege ochtenduren een brand uit op de backlot van Universal. Er werd gemeld dat Courthouse Square werd verwoest, hoewel de gevel van het gerechtsgebouw en de stadsgevel in het noorden nog overeind stonden. De King Kong-attractie en New York Street werden verwoest. De set was eerder beschadigd door brand in 1990.

Filmproducties[bewerken | brontekst bewerken]

Courthouse Square in 1991, twee jaar na de opnames van Back to the Future Part II
De set van Courthouse Square in 2006, voor de productie van het CBS-televisieprogramma Ghost Whisperer

Hieronder volgt een lijst van filmproducties die gebruik hebben gemaakt van de Courthouse Square set.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]