Terence Crawford

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Terence Crawford
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Bijnaam Bud
Gewichtsklasse weltergewicht
Lengte 1m73
Bereik 178cm
Nationaliteit Amerikaans
Geboortedatum 28 september 1987
Geboorteplaats Omaha
Geboorteland Verenigde Staten
Sport Boksen
Stijl Southpaw
Resultaten
Aantal gevechten 40
Overwinningen 40
Knockouts 31
Gelijk 0
Verloren 0
Portaal  Portaalicoon   Sport

Terence Allan Crawford (Omaha, 28 september 1987) is een Amerikaanse bokser. Hij vecht in de weltergewichtklasse. Hij is sinds 2018 de huidige WBO weltergewichtkampioen en is voormalig WBA, WBC, IBF en WBO titelhouder in het superlichtgewicht en WBO titelhouder in het lichtvlieggewicht.

Amateurcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Crawford begon al jong met boksen en won als amateur meerdere medailles op Amerikaanse toernooien. Nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2008 besloot hij over te stappen naar de profs.

Begin carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Op 3 maart 2008 maakte Crawford zijn profdebuut. Hij versloeg de Amerikaan Brian Cummings op TKO in de eerste ronde. Ondanks zijn ongeslagen status won hij pas 5 jaar later, in zijn 21e partij, zijn eerste titel. Hij versloeg op 15 juni 2013 de Mexicaan Alejandro Sanabria en won de WBO NABO Lichtgewichttitel.

Wereldtitel[bewerken | brontekst bewerken]

Op 1 maart 2014 won Crawford zijn eerste wereldtitel. Hij versloeg de Engelsman Ricky Burns op punten en won daardoor de WBO Lichtgewicht titel.[1] Deze titel wist hij tot tweemaal toe met succes te verdedigen, waarna hij de overstap maakte naar het superlichtgewicht. Op 18 april 2015 won hij de WBO Superlichtgewicht titel door Thomas Dulorme uit Puerto Rico te verslaan op TKO in de zesde ronde. Op 23 juli 2016 won hij ook de WBC Superlichtgewicht titel door de Oekraïner Viktor Postol op punten te verslaan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]