Tommy Bolt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Tommy Bolt (Haworth, 31 maart 1916 - Cherokee Village, Arkansas, 30 augustus 2008) was een Amerikaanse golfprofessional. Hij won in 1958 het US Open.

Bolt begon als caddie en werd clubprofessional op de club in Shreveport, Louisiana. Zijn carrière werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. In 1946 werd hij professional en lid van de PGA Tour, waar hij in negen jaren vijftien toernooien won.

Bolts gedrag op de baan is aanleiding geweest tot het veranderen van bepaalde regels, want hij had een opvliegend karakten er heeft een paar keer een golfclub gebroken of weggegooid.

Bolt is in 2002 toegevoegd aan de World Golf Hall of Fame.

Record[bewerken | brontekst bewerken]

Bolt was in 1954 na Al Brosch, Wally Ulrich, Ted Kroll en Bill Nary de vijfde speler die een ronde van 60 maakte. Dit gebeurde op de Wethersdield Country Club tijdens de tweede ronde van het Insurance City Open, dat hij vervolgens won.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

PGA Tour wins (15)[bewerken | brontekst bewerken]

Senior Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]