Tunde Adebimpe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tunde Adebimpe
Tunde Adebimpe in 2004.
Algemene informatie
Volledige naam Babatunde Omoroga Adebimpe
Geboren Nigeria, 1975
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Beroep muzikant en acteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Babatunde Omoroga (Tunde) Adebimpe (Nigeria, 1975) is een Amerikaans muzikant en acteur. Hij werd geboren in Nigeria en groeide op in Hampton (Pennsylvania), waar hij van 1989 tot 1993 naar de Shady Side Academy ging.[1] In deze periode speelde hij met een schoolvriend in een bandje met de naam Apocalyptic Polyester Horsemen. Hij is vooral bekend als zanger van de experimentele-rockband TV on the Radio. Hij leerde medebandlid Kyp Malone in de vroege jaren negentig kennen.[1] In 2001 speelde Adebimpe de hoofdrol in de onafhankelijke film Jump Tomorrow. Ook speelde Adebimpe de rol van Mr. Cobwell in Spider-Man: Homecoming uit 2017.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

Onderstaand overzicht is niet compleet.

  • Voor het door David Sitek, die eveneens in TV on the Radio speelt, geproduceerde album It's Blitz! van de Yeah Yeah Yeahs zong Adebimpe partijen in.
  • In 2010 werkte Adebimpe samen met Massive Attack voor het liedje "Pray for Rain", uitgebracht op het album Heligoland.
  • In 2015 werkte hij samen met Leftfield op het album Alternative Light Source en zong hij het openingsnummer Bad Radio.