Vlag van Lisse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vlag van de gemeente Lisse
(sinds 2018)

De vlag van Lisse is een gemeentelijke logovlag van de Zuid-Hollandse gemeente Lisse. De vlag is op 4 december 2018 aangenomen als de officiële gemeentelijke vlag na de fusie van Lisse met Hillegom en Teylingen in 2017. Deze logovlag toont het gemeentelogo inclusief belettering op een witte achtergrond met in de vluchtzijde een spiraal en een aantal lijnen in de kleuren van het logo. Het ontwerp van de vlag is van Ruud Huijts en Stefan IJzerman.[1]

Logovlaggen worden niet opgenomen in het vlaggenregister van de Hoge Raad van Adel omdat ze zich niet aan de regels van de vlaggenleer houden. Een van de problemen met logovlaggen is dat ze niet tijdloos zijn omdat ze verbonden zijn aan het logo en de huisstijl van de organisatie.

Eerdere vlag[bewerken | brontekst bewerken]

Eerste vlag van de gemeente Lisse van 1958-2018 en sinds 2018 de dorpsvlag

Op 1 augustus 1958 is een eerdere gemeentevlag bij raadsbesluit vastgesteld. Dit was een vlag met drie gelijke banen in de kleuren geel, blauw en geel. De vlag zelf is rechthoekig. De kleuren van het doek zijn gelijk aan de gebruikte kleuren in het gemeentelijk wapen.

Verwante afbeelding[bewerken | brontekst bewerken]