Wikipedia:Arbitragecommissie/Profiel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De arbitragecommissie is op zoek naar wikipedianen die het leuk vinden om te werken aan een Wikipedia-gemeenschap waarin iedereen zich thuis en veilig kan voelen. Binnen de arbitragecommissie ga je aan de slag met complexe conflicten die spelen binnen de gemeenschap. Hierover deel je vervolgens jouw visie met je collega-arbiters. Samen kom je vervolgens tot een gemeenschappelijke uitspraak.

Wij zoeken gebruikers die een duidelijke mening hebben over de gang van zaken op de encyclopedie, die deze mening goed kunnen verwoorden, maar gelijkertijd ook open staan voor de zienswijzen van andere gebruikers. Hoor en wederhoor is een van onze belangrijkste speerpunten. Verder kun je objectief oordelen en ben je niet te veel betrokken bij conflicten.

Afhankelijk van het aantal zaken vragen wij maximaal twee uur van jouw tijd per week. Overleggen doen we meestal via een Whatsapp-groep, een besloten Discord-groep en onze eigen ArbCom-wiki.

Daarnaast zijn we gezien de huidige samenstelling ook op zoek naar iemand met een flinke dosis wiki-ervaring (5+ jaar) die ook al ervaring heeft met conflictbemiddeling (in het dagelijks leven of vanuit een eerdere rol als bijvoorbeeld (oud-)moderator) die het leuk vindt om op te treden als kartrekker/voorzitter in een aantal zaken en overleggen.

Dus als jij je geroepen voelt, schrijf je dan bij de komende verkiezingen in.