Wikipedia:GLAM/Wikipedians in Special Residence/Vredespaleis/Resultaten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Bibliotheek van het Vredespaleis nam deel aan het project Wikipedians in Special Residence van de Werkgroep Speciale Wetenschappelijke Bibliotheken (WSWB). Daarin schenken twaalf Nederlandse bibliotheken hun kennis en/of media aan de internet-encyclopedie Wikipedia. Bij de Bibliotheek van het Vredespaleis (Peace Palace Library) lag de nadruk op een grote beelddonatie. Ongeveer 2000 prenten waren geselecteerd uit hun oude boekencollectie en in hoge resolutie gefotografeerd met contrastversterking.

  • Zo’n 1980 oude prenten (en soms foto’s van banden) werden gekopieerd naar Category:Collection_Peace_Palace_Library en subcategorieën op Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia, en zoveel mogelijk naar auteur en titel gecategoriseerd. Wikipediapagina’s met deze gedoneerde afbeeldingen werden in mei 2014 26.380 maal geraadpleegd.
  • Tot juli werden tenminste 46 artikelen op Wikipedia’s in diverse talen bewerkt en gedoneerde prenten daar aangebracht.
  • Ongeveer 200 beelden uit de prentdonatie werden op Wikimedia Commons beschreven en aan passende categorieën toegevoegd.
  • 64 nieuwe foto’s van de bibliotheek en het Vredespaleis zijn op Wikimedia Commons gezet.
  • Tevens werden 5 scans van titelpagina’s van oude proefschriften aan Wikimedia Commons toegevoegd.
  • In twee bijeenkomsten voor totaal 8 stafleden werd de achtergrond van Wikipedia en de praktijk van afbeeldingen doneren aan Wikimedia besproken.