Cattier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Armand de Brignac)
Cattierchampagne

Cattier is een champagnehuis dat in 1918 werd opgericht en in Chigny-les-Roses is gevestigd. Het zelfstandig opererende bedrijf verkoopt champagne van het merk "Clos du Moulin". De familie bezat al sinds 1763 wijngaarden maar de productie van champagne werd pas in 1918 ter hand genomen.[1]

  • De Brut Premier Cru geassembleerd uit 40% pinot meunier, 35% pinot noir en 25% chardonnay met een dosage van 10 gram suiker per liter.
  • De Premier Cru Brut Antique geassembleerd uit 40% pinot meunier, 35% pinot noir en 25% chardonnay met een dosage van 10 gram suiker per liter. De druiven zijn afkomstig uit de premier cru-gemeenten van de Champagne.
  • De Antique Rose Brut Premier Cru is een roséchampagne geassembleerd uit 40% pinot meunier, 50% pinot noir en 10% chardonnay met een dosage van 10 gram suiker per liter.
  • De Brut Blanc de Blancs Premier Antique Vintage is een blanc de blancs wat inhoudt dat alleen witte druiven van de chardonnay werden gebruikt.
  • De Cuvee Renaissance Brut Millésime Premier Cru is gemaakt van 40% pinot noir, 20% pinot meunier en 40% chardonnay, De druiven zijn afkomstig uit één oogstjaar.

Het huis maakt ook een zoete versterkte wijn, de Ratafià van champagne en een gedistilleerde drank; de Vieux Marc de Champagne.