Autumn Kelly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Autumn Patricia Kelly (Montreal, 3 mei 1978) is de echtgenote van Peter Phillips, de enige zoon van prinses Anne van Groot-Brittannië.

Haar jeugd[bewerken]

Kelly is in 1978 in Montreal (Quebec) geboren. Zij is de dochter van Brian en Kitty Kelly (geboren McCarthy). Zij heeft een tweelingbroer Chris en een oudere broer Kevin. Ze is opgegroeid in Cedar Park, Pointe-Claire in het Engelssprekende gedeelte van Montreal, en is op 18 juni 1978 katholiek gedoopt in de St. John Fisher kerk in Pointe-Claire. Haar ouders zijn gescheiden toen zij 8 jaar oud was en haar moeder hertrouwde piloot Ron Magas. Kelly heeft East Asian Studies gestudeerd aan de McGill-universiteit en is management consultant.

Huwelijk met Peter Phillips[bewerken]

Kelly en Phillips hebben elkaar in 2003 ontmoet tijdens de Grand Prix in Montreal. Zij werkte toen al bij een Amerikaanse computerfirma in Engeland. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk assistent van verslaggever Sir Michael Parkinson.

Op 30 april 2008 werd bekendgemaakt dat de katholieke Kelly tot de Church of England was toegetreden, zodat Phillips zijn rechten op de Britse troon behoudt. Zij zijn getrouwd op 17 mei 2008 in St. George's Chapel in Windsor Castle. Op 8 juli 2010 maakten Peter en Autumn Phillips bekend dat ze in december 2010 hun eerste kind verwachtten. Hun dochter Savannah werd op 29 december 2010 geboren, waarmee koningin Elizabeth II voor het eerst overgrootmoeder was geworden. Het dochtertje stond op dat moment twaalfde in de lijn van de Britse troonopvolging.[1] In oktober 2011 werd bekend dat ze hun tweede kind verwachten in maart 2012. Hun tweede kind, dochter Isla Elizabeth, werd geboren op 29 maart 2012.