Belgische Gouden Schoen 1968

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bang.svg Dit is een oude versie van deze pagina, voor het laatst bewerkt door Zotteteen1 (overleg | bijdragen) op 20 jun 2011 om 00:50. Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De verkiezing van de Belgische Gouden Schoen 1968 werd in 1969 gehouden. Odilon Polleunis werd de 15de laureaat in de geschiedenis van de Gouden Schoen. Hij is de eerste en enige speler van Sint-Truiden VV die de trofee ooit won.

De prijsuitreiking

De tendens van de vorige jaren werd verdergezet. Terwijl RSC Anderlecht in 1968 voor de vijfde keer op rij kampioen speelde, ging de voorkeur van de stemgerechtigden opnieuw uit naar een speler van een andere club. Léon Semmeling, de kleine maar gevaarlijke rechtsbuiten van Standard Luik behoorde wel tot de favorieten, evenals Odilon Polleunis, de goalgetter van Sint-Truiden VV.

STVV was één van de revelaties van het seizoen 1967/68. De club werd vijfde in de competitie en Polleunis werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Ook daar toonde hij zijn neus voor doelpunten. In oktober 1968 scoorde hij een hattrick in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland.

Top 5

Nr. Land Naam Club(s) Punten
1. Vlag van België Odilon Polleunis Sint-Truiden VV 158
2. Vlag van België Léon Semmeling Standard Luik 116
3. Vlag van België Jean Dockx Racing White 86
4. Vlag van België Johan Devrindt RSC Anderlecht 52
5. Vlag van België Jean Trappeniers RSC Anderlecht 26