Bestand:10601147 0083 P01.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(1.024 × 1.536 pixels, bestandsgrootte: 412 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Nr. 83, 85. Vml. gebouwen van de distilleerderij-azijnstokerij van gebroeders Vanderschrick. Langwerpige opslagplaats loodrecht op straat, met directeurswoning op Nr. 83, 1872; van elkaar gescheiden door grote binnenplaats toegankelijk vanaf straat. Opslagplaats aanvankelijk met één bouwl. onder afgewolfd dak en één enkel venster aan straatzijde.

Binnenplaats overdekt in 1877 met zadeldak met beglaasde nok op Polonceauspant; aan straatzijde centraal hek, geflankeerd door twee muren en geheel bekroond door brede beglaasde puntgevel; zijgevel r. uitgevend op tuin van directeurswoning, met grote ramen en geritmeerd door smalle metalen zuiltjes. Ensemble in 1928 gekocht door Société Coopérative Fédérale de Belgique en vervolgens verbouwd en uitgebreid (arch. Félix van Hauwermeiren); opslagplaats met twee bouwl. verhoogd en nieuw gebouw van drie bouwl. aan straatzijde van overdekte binnenplaats. Binnen bouwblok, maar aan achterkant van complex, toevoeging van volume. In 1988 herinrichting van de ruimte en nieuwe muuropeningen op Nr. 87 tot 93 (arch. Antoine Costa).

Nr. 83. Huis in neoclassicistische stijl met symmetrische compositie. Centrale balkons volgens verkleinende ordonnantie met gietijzeren borstweringen. Schrijnwerk vervangen. Twee dakkapellen. Nr. 85. Gevel van volumes B en D. Drie bouwl. en op verd. drie ongelijke trav. Bepleisterd met schijnvoegen. Op verd. rechth. vensters met roedeverdeling.
Datum
Bron https://monument.heritage.brussels/nl/buildings/8367#&gid=null&pid=1
Auteur monument.heritage.brussels

Licentie

w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal licentie.
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.

Bijschriften

Oude gebouwen van de stokerij en azijnfabriek van de gebroeders Vanderschrick

image/jpeg

df6cf5bce9b18ec20ad8a61f56af81d1aff379cd

421.910 byte

1.536 pixel

1.024 pixel

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie23 jan 2023 11:46Miniatuurafbeelding voor de versie van 23 jan 2023 11:461.024 × 1.536 (412 kB)Ingert2022Uploaded a work by monument.heritage.brussels from https://monument.heritage.brussels/nl/buildings/8367#&gid=null&pid=1 with UploadWizard

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Globaal bestandsgebruik

De volgende andere wiki's gebruiken dit bestand: